Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Bent Sørensens 'Concertos' vinder P2 Prisen i kategorien 'Årets album, Ny klassisk'

Bent Sørensens 'Concertos' vinder P2 Prisen i kategorien 'Årets album, Ny klassisk'

Bent Sørensen har netop modtaget P2 Prisen for albummet Concertos, med tre instrumentalkoncerter spillet af tre af Nordens største klassiske stjerner. Dacapo ønsker stort tillykke.

Navne
15. februar 2021

DR P2 afslørede i lørdags vinderne af P2 Prisen, som hvert år uddeles til kunstnere, aktører og ildsjæle i det klassiske musikdanmark. Prisen for Årets album, Ny klassisk gik til Bent Sørensens album Concertos, som udkom på Dacapo i marts 2020.

Albummet indeholder tre stemningsmættede instrumentalkoncerter, skrevet til og opført af tre fremragende solister fra Norden: Leif Ove Andsnes i klaverkoncerten La Mattina, Tine Thing Helseth i trompetkoncerten og Martin Fröst i klarinetkoncerten Serenidad, akkompagneret af hhv. Det Norske Kammerorkester og DR Symfoniorkestret.

Fagjuryen skriver om vinderen:

"I Bent Sørensens tre koncerter træder vi ind i en mesterlig magisk drømmeverden rig på stemning og fortættede øjeblikke. Læg dertil at Bent Sørensen nytolker koncertformen. Den sædvanlige kontrast mellem solist og orkester er suspenderet. I stedet er der tale om en fælles opdagelsesrejse med solisten som et lysende midtpunkt og orkestret som et fascinerende ekkorum. Og anført af tre nordiske solister, der alle hører til i den internationale top, er det musikalske niveau tårnhøjt."

Også hovedprisen, nemlig titlen som P2 Kunstner 2021, gik til Bent Sørensen. Året igennem sætter P2 særligt fokus på Bent Sørensen, som er den første komponist der modtager prisen.

Lyt til albummet her.

  • Bent Sørensen

    Koncerter

randomness