Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Bára Gísladóttirs VÍDDIR udkommer som CD

Bára Gísladóttirs VÍDDIR udkommer som CD

Den 25. august udkommer en CD-udgave af Bára Gísladóttirs anmelderroste værk VÍDDIR.

Ny udgivelse
21. august 2023

Den islandske komponist og kontrabassist Bára Gísladóttir skrev VÍDDIR for at markere afslutningen på sine studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2020. Et monumentalt og mørkt værk for ni fløjter, tre slagtøjsspillere samt akustisk og elektrisk bas, skrevet til den enorme akustik i Grundtvigs Kirken i København, der fungerer som en navnløs, femtende medvirkende.

I november sidste år udkom et digitalt album med en live-indspilning af det timelange værk fra Dark Music Days-festivalen i Reykjavík. Nu udgiver Dacapo Records en CD-udgave af VÍDDIR, til dig der foretrækker det fysiske format. CD'en udkommer den 25. august og kan købes i Dacapo Records' webshop.

Et unikt og rystende stykke musik

Indspilningen af VÍDDIR har allerede tiltrukket sig stor opmærksomhed blandt anmeldere. Det digitale album blev udnævnt til Album of the Year af den anerkendte engelske musikblog 5:4 som skrev: "Det er uden tvivl en af de mest unikke, særlige, rystende og frem for alt fantastiske stykker musik jeg har hørt i år". Albummet blev bl.a. også fremhævet af The New Yorker på listen over Notable Recordings of 2022.

I 2022 var Bára Gísladóttir desuden nomineret til Nordisk Råds Musikpris for VÍDDIR.

Du kan læse mere om værket her og lytte på din foretrukne streamingtjeneste via dette link.

 

Bára Gísladóttir har udover VÍDDIR udgivet det digitale soloalbum HĪBER på Dacapo Records.
  • Bára Gísladóttir

    VÍDDIR

  • Bára Gísladóttir

    HĪBER

randomness