Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Bára Gísladóttirs album HĪBER kåres som 'årets bedste'

Bára Gísladóttir © Juliette Rowland

Bára Gísladóttirs album HĪBER kåres som 'årets bedste'

Den islandske komponist og kontrabassist Bára Gísladóttirs HĪBER hædres i både islandske Morgunblaðið og på den engelske blog 5:4.

Navne
8. januar 2021

I september 2020 udkom den 30-årige islandske komponist og kontrabassist Bára Gísladóttirs intime soloalbum HĪBER. HĪBER er et værk i otte dele skrevet for kontrabas og elektronik, spillet af Bára Gísladóttir selv. Titlen HĪBER er en henvisning til vinterens dvaletilstand, og med sin udforskning af tekstur og mørke lader albummet sig nedsænke i vinterhiet som en nødvendig pause fra livet.

Morgunblaðið, som er Islands største avis, har kåret Bára Gísladóttirs HĪBER som Årets Klassiske Album. De skriver bl.a. om udgivelsen:

»Komponisten Bára Gísladóttir er både produktiv og eksperimentel. Hendes album HĪBER er et godt eksempel på dette, eksperimentelt og provokerende...Til at begynde med er dele af det virkelig foruroligende for lytteren, stærke storme og ekstrem frost, men af og til finder du også vinterens ro og stilhed mellem stormene.«

På den engelske ny musik-blog 5:4 har Simon Cummings lavet en liste over årets 40 bedste udgivelser, og her er HĪBER inkluderet med ordene »den brede tendens er, at Báras bas samler sig til en form for metallisk støjark, hvor detaljer og fokus er i konstant forandring.«

HĪBER var endvidere nomineret til den islandske Kraumur-pris 2020, som uddeles årligt til de bedste islandske album, som i løbet af året har udmærket sig i forhold til kvalitet, ambition og originalitet.

Stream albummet her.

  • Bára Gísladóttir

    HĪBER

randomness