Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Bára Gísladóttir nomineret til islandsk musikpris for albummet 'HĪBER'

Bára Gísladóttir © Gabrielle Motola

Bára Gísladóttir nomineret til islandsk musikpris for albummet 'HĪBER'

I september måned udkom Bára Gísladóttirs debutudgivelse for Dacapo Records, soloalbummet HĪBER, som netop er blevet nomineret til den islandske Kraumur-pris.

Navne
2. december 2020

Den islandske Kraumur-musikpris uddeles årligt til de bedste islandske album, som i løbet af året har udmærket sig i forhold til kvalitet, ambition og originalitet. Bára Gísladóttirs (f. 1989) soloalbum HĪBER, som udkom i september, som hendes debutalbum for Dacapo Records, er i år blandt de tyve nominerede. I midten af december offentliggøres seks vindere af prisen. 

HĪBER er et intimt soloalbum i otte dele skrevet for kontrabas og elektronik, spillet af Bára Gísladóttir selv. Titlen HĪBER er en henvisning til vinterens dvaletilstand, og med sin udforskning af tekstur og mørke lader albummet sig nedsænke i vinterhiet som en nødvendig pause fra livet. 

På HĪBER udfoldes et helstøbt og kompromisløst lydbillede, hvor lyde af forskellig oprindelse forbindes gennem teksturer og teknikker og smelter sammen til én enkelt lydorganisme, der falder uden for enhver kategori.

Stream albummet her.

Bára Gísladóttirs soloalbum 'HĪBER' udkom tidligere på året, og er komponeret og opført af Gísladóttir selv.
  • Bára Gísladóttir

    HĪBER

Bára Gísladóttir er uddannet ved Islands Kunstakademi, Conservatorio di musica “Giuseppe Verdi” di Milano og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede som komponist tidligere i år ved en anmelderrost debutkoncert i Grundtvigskirken i København.

randomness