Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Bára Gísladóttir kommer med ny musikvideo

her palms faced down forever after © Margrét Bjarnadóttir

Bára Gísladóttir kommer med ny musikvideo

I efteråret 2020 udkom Bára Gísladóttirs anmelderroste album HĪBER. Fra albummet kommer nu en musikvideo til stykket her palms faced down forever after, instrueret af Margrét Bjarnadóttir.

Navne
8. marts 2021

Den 30-årige islandske komponist og kontrabassist Bára Gísladóttirs intime soloalbum HĪBER, bestående af otte satser for kontrabas og elektronik, blev bl.a. kåret som Årets Klasiske Album i Islands største avis Morgunblaðið og nomineret til Kraumur-prisen 2020.

Nu udgiver Bára Gísladóttir en musikvideo til et af stykkerne på albummet, nemlig den rolige her palms faced down forever after, som kredser om en naturlig, men kuldegysende smuk afsked med noget, der var. I Gísladóttirs tilfælde hendes egne opadvendte håndflader:

»Kort efter jeg begyndte at arbejde på HĪBER, oplevede jeg et vendepunkt i mit liv, hvor jeg pludselig ikke længere var i stand til at sove med mine håndflader opad, som jeg ellers altid gjorde. Mine håndflader er stadig vendt nedad, når jeg sover. Det gjorde mig lidt trist. Men det er en kendsgerning, og noget jeg ser både som en forsvarsmekanisme, men også som noget lukket, kvælende, stressende og endda varmt og trygt.«

Musikvideoen er instrueret, filmet og redigeret af Margrét Bjarnadóttir og kan ses på youtube.

  • Bára Gísladóttir

    HĪBER