Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Allan Gravgaard Madsens 'Nachtmusik' nomineret til Carl Prisen

Allan Gravgaard Madsen (c) Kari Winther

Allan Gravgaard Madsens 'Nachtmusik' nomineret til Carl Prisen

Carl Prisen har netop offentliggjort de nominerede til årets priser. Bandt de nominerede i kategorien Årets Klassiske Komponist - Stort Ensemble er Allan Gravgaard Madsen for værket Nachtmusik, som udkom på Dacapo sidste år.

Navne
15. maj 2020

Den årlige Carl Prisen er stiftet af Musikforlæggerne med ønsket om at hylde og hædre danske sangskrivere og komponister. Prisen er opkaldt efter Danmarks store komponist Carl Nielsen, men prisen uddeles både inden for rytmisk og klassisk musik.

Der uddeles i alt 14 Carl Priser og i kategorien ÅRETS KLASSISKE KOMPONIST – Stort ensemble er Allan Gravgaard Madsen (f. 1984) i år nomineret med orkesterværket Nachtmusik (2019).

Værket er bestilt af DR Symfoniorkestret og uropført af Duo Åstrand/Salo, bestående af violinist Christina Åstrand og pianist Per Salo, og DR Symfoniorkestret dirigeret af amerikanske Ryan Bancroft den 5. september 2019 i DR Koncertsalen. I forbindelse med uropførelsen blev værket indspillet, og det udkom i december 2019 på et album sammen med indspilningen af Pelle Gudmundsen-Holmgreens For Violin and Orchestra.

Årets vindere af Carl Prisen afsløres ved en prisfest den 24. august 2020.

'Nachtmusik' udkom i 2019 på et album, som også rummer Pelle Gudmundsen-Holmgreens 'For Violin and Orchestra'.
  • Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Allan Gravgaard Madsen

    Nachtmusik · For Violin and Orchestra