Dansk Dansk    US Dollars (change)
Dacapo Home
Dacapo - The National Music Anthology of Denmark


Reviews

CARL NIELSEN: Saul og David

3/6 Stars
Kristeligt Dagblad

"På plussiden må noteres, at en række af legebarnet Pountneys påhit, også de mere morbide, faktisk er meget virkningsfulde. Og hvad det musikalske angår - Carl Nielsen har øst megen herlig musik ind i fortællingen - er alt i det bedste hænder hos Det Kongelige Kapel og Operakor, dirigeret af Nielsen-specialisten Michael Schønwandt."

Read more

DIETRICH BUXTEHUDE: Samlede orgelværker

5/6 Stars
Kristeligt Dagblad

"Bine Bryndorf spiller med en naturlig musikalitet og stilsikkerhed, hvad enten hun tager fat på de store brusende passager eller de stille inderlige sekvenser."

Read more

LARS GRAUGAARD: Venus

Culture Catch

"It creates a mysterious world unto itself. [...] I find it positively riveting."

Read more

CARL NIELSEN: Maskarade

4/5 Stars
The Irish Times

"Well sung and interpreted as here, Maskarade deserves to be much more widely known."

Read more

Dansk kammermusik i verdensklasse

6/6 Stars
Kristeligt Dagblad

"'Danish Romantic Piano Trios' er en pragtfuld skive... En cd, der vil lyse op i de lange vintermåneder og fortjener den varmeste anbefaling."

Read more

GADE, LANGE-MÜLLER & LANGGAARD: Danish Romantic Piano Trios

5/6 Stars
Politiken

"Den Danske Klavertrio præsenterer sig meget dansk, meget følsomt..."

Read more

AXEL BORUP-JØRGENSEN: Værker for bratsch

5/6 Stars
Kristeligt Dagblad

"Lytningen udvikler sig til en fem kvarter lang vandring ind i en dansk komponists særprægede landskab. Og hvad bratschen angår: Alene udtrykket -den skovmørke klang- siger meget om instrumentets karakter."

Read more

GADE, LANGE-MÜLLER & LANGGAARD: DANISH ROMANTIC PIANO TRIOS

4/6 Stars
Jyllands-posten

"Den Danske Klavertrios ærinde ligger ligefor, og ambitionen er klog og sympatisk: De glemte danske klavertrioer skal frem i lyset. I en dynamisk vekslen mellem Lange-Müllers tusmørketrio, Gades klangperfektion og Langgaards dybe menneskelighed tegnes et portræt af triogenren. Lars Bjørnkjær, Toke Møldrup og Katrine Gislinge forstår at sætte romantikken fri på deres debut-cd. (...)"

Read more

CARL NIELSEN: Concertos

4/5 Stars
BBC Music Magazine

"... the quality of the New York Philharmonic's woodwind principals is evident throughout the disc."

Read more

DIETRICH BUXTEHUDE: SAMLEDE ORGELVÆRKER

Fyns Amts Avis

"I årene 2003-2007 indspillede Bine Bryndorf samtlige Buxtehudes orgelværker. Hun valgte udelukkende at spille på orgler i skandinaviske og nordtyske kirker, bl.a. kirker i Helsingør, Helsingborg og Lübeck, hvor komponisten selv virkede som organist. Nu er disse indspilninger blevet samlet i et box-sæt med langt over seks timers musik, fra koralforspil og salmemelodier hen over sprøde chaconner og canzoner til storladne og rigt facetterede præludier og toccataer. Med ekspertens sikre fornemmelse for og indsigt i de enkelte orglers ydeevne, stemmevolumen og registreringsmuligheder tager Bine Bryndorf lytteren med på en rejse dybt ind i Buxtehudes enorme produktion, hvor der er rig lejlighed til at fokusere på både værkgenre og på de muligheder, disse ”instrumenternes dronninger” byder på."

Read more

GADE, LANGE-MÜLLER & LANGGAARD: DANISH ROMANTIC PIANO TRIOS

Fyns Amts Avis

"Kammermusikken trives i bedste velgående her i landet. Nu har en helt nyetableret klavertrio set dagens lys, med tre særdeles erfarne musikere(...). De har som første udgivelse valgt at præsentere værker af Lange-Müller, Niels W. Gade og Rued Langgaard. Førstnævntes f-mol trio fra 1898 byder på dybde, mørke og drama, men også på forfinet elegance og glimt af nordisk folketone. Gades F-dur er moden sprødhed, vemod og mindre drama, glimrende ramt i de tre musikeres intense og oprigtige spil. En enkelt sats fra en ufuldendt trio af Gade kompletterer dette indtryk og fuldendes i 15-årige Rued Lang-gaards ”Fjeldblomster”, meditativ, eftertænksom senromantik så det basker. Velvalgt og oplagt idé at lade denne sats afrunde udgivelsen."

Read more

BRUHNS & SCHEIDEMANN: Orgelværker

Fyns Amts Avis

"Det bedste er at høre orgelværker i selve kirkerummet. Det næstbedste kunne f.eks. være at lytte til indspilninger med Bine Bryndorf, en af tidens allerbedste danske organister. Roskilde Domkirkes herlige Raphaëlis-orgel yder her to af 1600-tallets organister fra den såkaldte ”nordtyske skole” fuld retfærdighed og mere til. Heinrich Scheidemann synes i et par af værkerne lidt forsigtig, spæd og sprød, men det er også den unge orgelkunstner, Bine Bryndorf har udvalgt her. Som en form for kontrast står de seks udvalgte værker af Nicolaus Bruhns stærkt, med fuldtonede registreringer og en udsøgt kælen for de klangmuligheder, som det store barokinstrument byder på."

Read more

GADE, LANGE-MÜLLER & LANGGAARD: Danish Romantic Piano Trios

JC Klassisk

"Det er ganske enkelt en vidunderlig kammermusik-cd"

Read more

AXEL BORUP-JØRGENSEN: Værker for bratsch

JC Klassisk

"Det tilkommer nu om stunder DR at uddele de danske pladepriser. Der er et stykke tid til næste uddeling, men man må til den tid ikke glemme ”Viola Works” med musik, som for mange vil være værd at opdage i disse musikalsk overbevisende udførelser i en fin teknisk optagelse."

Read more

DIETRICH BUXTEHUDE: Samlede orgelværker

JC Klassisk

”There is plenty of drama, contrast and excitement” - Og det er netop noget af det, som giver Buxtehudes musik liv

Read more

BRUHNS & SCHEIDEMANN: Orgelværker

JC Klassisk

"En ny cd bygger videre på Bine Bryndorfs indsigt i barokkens orgelmusik. Den rummer musik af to komponister tidsmæssigt på hver sin side af Buxtehude, nemlig Henrich Scheidemann og efterfølgeren Nicolaus Bruhns. De tilhørte begge den såkaldte nordiske skole, begge var originale komponister, som man alligevel kan tidsfæste før og efter Buxtehude og til dels stedfæste til Danmark. Det spændende St. Raphaëlis barokorgel i Roskilde Domkirke er ideelt for Bie Bryndorf til at give udtryk for en rigt afvekslende tolkning af interessant barokmusik."

Read more

Scheidemann - Bruhns: Organ Works

David's Review

"Danish-born, Bine Bryndorf, allowing me to hear more clearly the fascinating detail in the various strands that create the whole of the five works by Scheidemann, her playing both crisp and so rhythmically exact."

Read more

Nielsen: The Symphonies & Concertos (Live)

The New York Times

"Mr. Gilbert balances the late-Romantic and searching contemporary elements of the symphonies in these spontaneous seeming yet organic performances."

Read more

Langgaard: String Quartets, Vol. 3

La Folia

"This is eccentric music, beautiful in parts, but not as extensively developed as might be expected from the maturity of the exposition."

Read more

Langgaard: String Quartets, Vol. 2

La Folia

"Exceptionally anachronistic, there are maneuverings that suggest a close study of Beethoven."

Read more

Reviews 1 to 20 of 1018

A CC Music Store Solution