Dansk Dansk    US Dollars (change)
Dacapo Home
Dacapo - The National Music Anthology of Denmark

Format:  SACD

Catalogue Number:  6.220635

Barcode:  747313163564

Release month:  Nov 2016

Period:  Early 20th Century

Review


CARL NIELSEN: The Organ Works

10 January 2017  Fyns Amts Avis
Mikael Krarup
5/6 Stars

Carl Nielsen var over 60 år, før han begyndte at komponere for orgel. Inspireret af barokkens orgelmestre, men i sit eget tonesprog, begyndte han med "29 smaa Præludier for Orgel", korte, kompakte småstykker, med en gennemsnitlig længde på ca. 60 sekunder, mange af dem særdeles velegnede til kirkebrug.

I 1931 fuldførte han sit længste orgelværk, det komplekse og voluminøse "Commotio", et betagende og indtagende orgelværk, bygget op omkring to store fugaer.

Bine Bryndorf har valgt at indspille samtlige værker på Nikolaj Kunsthals fine Marcussen-orgel fra netop 1931, et orgel, som mestrer barokkens storslåethed, men som samtidig med sine bløde klange, tilsat en forbilledlig og gennemarbejdet registrering fra Bine Bryndorfs side, synes perfekt til både de små præludier, men også som akkompagnerende instrument. Derfor inkluderer denne fremragende indspilning seks af Carl Nielsens åndelige sange, smukt fortolket af barytonen Torsten Nielsen, bl. a. "Forunderligt at sige". Anbefales på det varmeste.

A CC Music Store Solution