Dansk Dansk    US Dollars (change)
Dacapo Home
Dacapo - The National Music Anthology of Denmark

29/02/2012

Debutkoncert med trumf på


Bjarke Mogensen lægger trumf på sin solistdebut med to markante CD-udgivelser for Dacapo Records
 

Når accordeonisten Bjarke Mogensen 7. marts debuterer som solist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium er det langtfra første gang, han står på en scene. Siden han vandt DRs talentkonkurrence Spil for livet har Bjarke været en særdeles efterspurgt klassisk solist herhjemme samtidig med, at han har skabt sig en strålende international solistkarriere - alt sammen mens han endnu studerede.
 

Første gang i konservatoriets historie

Med Bjarke Mogensens debutkoncert bliver det første gang i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums historie, at en debutant har kunnet krydre sin officielle debut med to professionelle CD-udgivelser. Bjarke har op til debuten været i indspilningsstudiet med nogle af sine mest anerkendte klassiske kolleger, og nu udkommer resultatet altså i anledning af solistdebuten. Det er CD'en Accordion Concertos, hvor Bjarke akkompagneres af DR UnderholdningsOrkestret i fire nye accordeonkoncerter af Anders Koppel, Per Nørgård, Martin Lohse og Ole Schmidt og albummet The Song I'll never Sing med musik af komponisten Kasper Rofelt og medvirken af bl.a. violinisten Christina Åstrand.

 

Skræddersyet repertoire

Med sine to nye CD'er har Bjarke Mogensen valgt at holde sig fra sikre klassiske hits og kendte bravurnumre. Tværtimod er musikken langt hen ad vejen skrevet specielt til den unge solist sig af komponister, som har skabt musikken i tæt samarbejde med Bjarke selv.

"At indspille de her to vidt forskellige CD'er er virkelig en drøm, der går i opfyldelse for mig. Jeg brænder for at være med til at skabe helt nyt repertoire for accordeonet, og føler mig ekstremt forkælet med alt det fantastiske repertoire, som nu er blevet skrevet specielt til mig af nogle af de bedste komponister herhjemme," siger Bjarke Mogensen.

   

International bevågenhed

Allerede i februar blev en af Bjarke Mogensens to CD-udgivelser spottet af verdens førende musiktidsskrift, engelske Gramophone, som i sektionen "In the Studio" fremhævede den kommende udgivelse Accordion Concertos. Her fremhævede skribenten den video trailer, som pladeselskabet har produceret som præsentation af CD'en, og kalder den "en fascinerende smagsprøve" på udgivelsen. Gramophone vil også være til stede ved Bjarke Mogensens debutkoncert og CD-release i form af reviews editor Andrew Mellor.
 

Ministerønske og rotation

Også herhjemme er der høje forventninger til de nye CD-udgivelser med Bjarke Mogensen. En af dem, der glæder sig til at lytte med er kulturminister Uffe Elbæk. Da ministeren for nylig var gæst på den nye FM-station Radio Klassisk, blev han bedt om at ønske et stykke musik, og her faldt valget på en skæring med netop Bjarke Mogensen. Det blev en sats fra Anders Koppels Concerto Piccolo fra CD'en Accordion Concertos, som måtte afspilles direkte fra CD-masteren, før den gik i trykken. Nu ligger tracket i rotation på Radio Klassisk op til udgivelses- og koncertdagen 7. marts.

A CC Music Store Solution