English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Format:  SACD

Katalognummer:  6.220635

Stregkode:  747313163564

Udgivelsesmåned:  Nov 2016

Periode:  Tidligt 20. århundrede

Anmeldelse


CARL NIELSEN: Værker for orgel

10 January 2017  Fyns Amts Avis
Mikael Krarup
5/6 Stars

Carl Nielsen var over 60 år, før han begyndte at komponere for orgel. Inspireret af barokkens orgelmestre, men i sit eget tonesprog, begyndte han med "29 smaa Præludier for Orgel", korte, kompakte småstykker, med en gennemsnitlig længde på ca. 60 sekunder, mange af dem særdeles velegnede til kirkebrug.

I 1931 fuldførte han sit længste orgelværk, det komplekse og voluminøse "Commotio", et betagende og indtagende orgelværk, bygget op omkring to store fugaer.

Bine Bryndorf har valgt at indspille samtlige værker på Nikolaj Kunsthals fine Marcussen-orgel fra netop 1931, et orgel, som mestrer barokkens storslåethed, men som samtidig med sine bløde klange, tilsat en forbilledlig og gennemarbejdet registrering fra Bine Bryndorfs side, synes perfekt til både de små præludier, men også som akkompagnerende instrument. Derfor inkluderer denne fremragende indspilning seks af Carl Nielsens åndelige sange, smukt fortolket af barytonen Torsten Nielsen, bl. a. "Forunderligt at sige". Anbefales på det varmeste.

A CC Music Store Solution