English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Format:  CD

Katalognummer:  8.226121

Stregkode:  636943612125

Udgivelsesmåned:  Jun 2015

Periode:  Barok

Anmeldelse


Thomas Kingo's Sacred Song Books

01 September 2015  Organistbladet


Kingos to små samlinger
 med titlen "Aandelige Siunge-koor" fra henholdsvis 1674 og 1681 er i følge den ene af Phemius Consorts to ledere, bassangeren Jakob Bloch Jespersen, blandt de vigtigste udgivelser i dansk litteraturhistorie. Konceptet er her at fremføre dem, som de kunne have lydt ved Chr. V's hof - altså "luksusudgaven" af sjungekorene, som Bloch Jespersen formulerer det i videotraileren på dacapo-records.dk.

Den anden leder af og initiativtager til det nydannede københavnske barokensemble er organisten og cembalisten Allan Rasmussen, og ud over Jakob Bloch Jespersen er det sopranen Else Torp, der synger.

Foruden vignet-musik af bl.a. Lully og Johann Schop er der blevet plads til 14 af sjungekorene, og det fremgår tydeligt, at melodier som "Rind nu op", "Sorrig og glæde" og "Den klare sol går ned" oprindeligt var væsentlig mere dansante og barokke i stilen end den måde, vi synger dem på i dag. I teksthæftet findes sangteksterne i deres oprindelige form samt noter ved Erik Norman Svendsen, Erik A. Nielsen og de to bagmænd.A CC Music Store Solution