English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Format:  CD

Katalognummer:  8.226051

Stregkode:  636943605127

Udgivelsesmåned:  Nov 2010

Periode:  Sent 20. århundrede, Sent 20. århundrede, 21. århundrede

Anmeldelse


Holmboe, Bruun, Norgard, Holten, Koppel, Jersild, Ruders: Solhymne - Værker for a cappella kor

01 May 2011  Ritmo
Jerónimo Marín
4/4 Stars

Jeg betragter det som et eksempel til efterfølgelse, det som det danske pladeselskab Dacapo, højborg og fyrtårn for dansk klassisk musik, beviser med udgivelsen af dette album. For det første på grund af rækken af komponister, nemlig syv, som  - lige fra novicen Bruun til de etablerede Holmboe, Holten, Ruders og Nørgård - viser en vifte af det 20. århundredes mest fremtrædende danske korkomponister. 15 stykker musik i forskellige stilarter, men med et højt niveau f.s.a. tekst og forslag til lyd, og som vi i forhold til teksterne kan inddele i 3 tematiske grupper: H.C. Andersen-tekster, salmetekster, og tekster til hyldest af solen.

 

Dernæst er dette album også en præsentation af et ny kor, DR Vokalensemblet, som er grundlagt i 2007 med kun 18 stemmer, og deres chefdirigent Søren Kinch Hansen. Fra dem forventer vi fremover et fremragende stykke arbejde på basis af, hvad vi har hørt i dette disksæt. De specialiserer sig ikke bare i moderne musik, men er begavet med en vis fleksibilitet i koret til også at kunne rumme andet repertoire. Set på afstand er dette album frugten af den danske kortradition, som er en af de stærkeste i Europa.

 

Ville vi ikke også være interesserede i at have et pladeselskab, som beskyttede vores kulturarv med høj kvalitet, i lighed med Dacapo?

A CC Music Store Solution