English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Format:  SACD

Katalognummer:  6.220595

Stregkode:  747313159567

Udgivelsesmåned:  Oct 2014

Periode:  21. århundrede

Anmeldelse


Anders Koppel: Marimbakoncerter

23 June 2015  Kristeligt Dagblad
Peter Dürrfeld

Den danske komponist Anders Koppel (f. 1947) har med sine fire marimbakoncerter spillet en afgørende rolle for udviklingen af et koncert repertoire for det specielle instrument marimbaen, som er i familie med xylofonen og har både afrikanske og sydamerikanske rødder.

Anders Koppel, som mange vil kende fra en lang omskiftelig karriere, blandt andet som et af de bærende medlemmer i rockgruppen Savage Rose, er søn af komponisten Herman D. Koppel (1908-1998) og har bevæget sig vidt omkring i det 20. århundredes musikalske univers. Han er ikke mindst kendt som en flittig komponist af musik til film, teaterforestillinger og balletter.

Her gælder det hans fire koncerter for marimba og orkester. Koppel har komponeret dem i årene 1995, 2000, 2002 og 2006, og de er nogenlunde lige lange, spændende mellem 17 og 23 minutter, hvilket giver hans nye cd en samlet generøs spilletid på næsten 80 minutter.

Aalborg Symfoniorkester bliver dirigeret af Henrik Vagn Christensen, og som solist i disse fine optagelser fra byen ved Limfjorden optræder den unge polske slagstøjsspiller Marianna Bednarska, der har vundet et hav af nationale og internationale priser.

Det er naturligt strømmende, undertiden roligt boblende musik at lægge øre til med den fjerde koncert som den, hvor der synes at være mest på færde - Koppel har givet den titlen "In Memory of Things Transient" - til minde om forbiflydende ting, om man vil. Cd'en er forsynet med et kort ekstranummer, hvor "marimbaens klokkeagtige anslag og naturlige evne til at lege med tempo og rytmiske forskydninger udstilles på eksemplarisk vis" (Esben Tange i den informative booklet, der følger med skiven).A CC Music Store Solution