English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Format:  DVD

Katalognummer:  2.110408

Stregkode:  747313540853

Udgivelsesmåned:  Apr 2010

Periode:  21. århundrede

Anmeldelse


Bo Holten: The Visit of the Royal Physician

11 June 2010  Nordjyske Stiftstidende
Jens Henneberg
5 Stars
Det kongelige Teater havde for godt et år siden premiere med stor succes på Bo Holtens opera «Livlægens besøg«, som bygger på Per Olov Enquists begavede roman af samme navn fra 1999.

Operaen, hvis libretto er skrevet af Enquist, holder sig i hovedtrækkene til romanen, men ganske meget stof er nødvendigvis blevet udeladt.

Nu foreligger operaen i en optagelse på dvd, og man kan kun glæde sig over dens udsøgte kvalitet. Det Kongelige Kapel og koret dirigeres af komponisten.

Partiet som Struensee synges med viril og dramatisk stemmekraft af kavalerbarytonen Johan Reuter, som samtidig har en absolut attraktiv og mandig sceneudstråling, mens tenoren Gert Henning Jensen fylder partiet som den mentalt syge kong Christian den Syvende ud til fulde.

De bedste (og nok også mest populære) arier har Bo Holten skrevet til Caroline Mathildes parti, som synges af mezzosopranen Elisabeth Jansson med livlighed og ungdommelig troskyldighed, men også med en vis farlighed, der signalerer en vågnende erotisk bevidsthed.

Til DVD''en er knyttet et prisværdigt informativt hæfte om operaen, dens historiske personer, handlingen og musikken samt en kort biografi om hver sanger.

A CC Music Store Solution