English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

16/05/2013

Wiener Filharmonikerne indspiller to symfonier af Per Nørgård

Den 25. og 26.  maj opfører og indspiller et af verdens førende symfoniorkestre to danske symfonier på CD for Dacapo.

Dette forår skrives der musikhistorie i Danmark og i Østrig, når Wiener Filharmonikerne, et af verdens absolutte toporkestre, for første gang nogensinde sætter to nye, danske symfonier på deres nodepulte. Orkestret opfører komponisten Per Nørgårds nye 8. symfoni under den finske dirigent Sakari Oramo, og indspiller samtidig både 1. og 8. symfoni på CD for det danske pladeselskab Dacapo Records til udgivelse i 2014.

Koncerterne med Per Nørgårds 8. symfoni, som ved denne lejlighed  får  sin østrigske førsteopførelse, finder sted 25. og 26. maj i Wiener Konzerthaus som del af den højt profilerede kulturfestival Wiener Festwochen, der hvert år trækker titusindvis af kulturinteresserede turister til byen.

Dansk CD-produktion
I ugen op til koncerterne vil Wiener Filharmonikerne CD-indspille Per Nørgårds 1. symfoni for Dacapo Records, og den 8. symfoni vil blive indspillet live i forbindelse med koncerterne i Wiener Konzerthaus. Hermed er det ikke bare første gang, at det berømte østrigske orkester indspiller dansk musik, men også første gang, det  indgår i et samarbejde med et dansk pladeselskab.

En skandinavisk spydspids

Direktør for Dacapo Records, Henrik Rørdam udtaler: "Min baggrund for at foreslå Wiener Filharmonikerne at indspille Per Nørgårds nye symfoni var først og fremmest ønsket om at høre Nørgårds fantastiske musik spillet af verdens måske allerbedste symfoniorkester. Men det var også et mere strategisk ønske om at placere skandinavisk musiks absolutte spydspids i et område, som ellers ikke har tradition for at se mod nord efter kunstnerisk inspiration."


Begejstret orkester

Dieter Flury, som er Wiener Filharmonikernes administrerende chef og samtidig orkestrets solofløjtenist, siger: "Da vi i Wiener Filharmonikerne diskuterede ideen om at indspille Per Nørgårds 8. symfoni, mødte vi en stærk interesse og nysgerrighed blandt musikerne over for det skandinaviske repertoire, som ellers ofte undervurderes lidt.  Samtidig kunne vi med det samme se ud fra en række tilsendte partiturer, at der er tale om musik på allerhøjeste niveau, så vi går ind i dette indspilningsprojekt med stor begejstring  - og orkestrets fulde opbakning."


 

A CC Music Store Solution