English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

18/09/2015

Nørgård og Wienerne hyldet i London

Torsdag aften blev dette års Gramophone Awards uddelt ved en ceremoni i St John’s Smith Square i London. Prisen for Best Contemporary Recording gik til Per Nørgårds 1. og 8. symfoni indspillet af Wiener Filharmonikerne og den finske dirigent Sakari Oramo, udgivet af Dacapo i 2014. Ved overrækkelsen takkede Wiener Filharmonikernes leder Harald Krumpöck den danske komponist:

Vi i Wiener Filharmonikerne ønsker at takke Per Nørgård, fordi han har beriget vores liv med sin kunst. Den nysgerrighed og opfindsomhed, som findes i hans første symfoni, skrevet i 20-års alderen, er lige så stærkt til stede i hans 8. symfoni, som han har skrevet som 79-årig! Det var en stor oplevelse for os alle at spille denne musik, så fuld af humor og overraskelser.”

Harald Krumpöck understregede desuden, at Wiener Filharmonikerne har lagt vægt på at spille nykomponeret musik lige fra begyndelsen af 1800-tallet – hvor de nye værker var af Brahms eller Bruckner – til i dag.

Wiener Filharmonikerne har nye indspilningsprojekter af dansk musik på vej for Dacapo Records. Detaljer om disse er endnu ikke offentliggjort, men koncerter og indspilning vil finde sted i Konzerthaus, Wien, i sæsonerne 2016-17 og 2017-18.
Wiener Filharmonikernes CEO Harald Krumpöck ved Gramophone Awards. Foto: Ben Ealovega


Se flere billeder fra prisoverrækkelsen på Gramophones Facebook-side her

A CC Music Store Solution