English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Nyheder

08/03/2016

Vidtfavnende komponist fylder 60

I anledning af John Frandsens 60 års fødselsdag udkommer en stor samling af hans solosange på CD, indsunget af bl.a. komponistens søn Morten Grove Frandsen 

Komponisten John Frandsen er usædvanligt mangfoldig i sit virke og kendes i dansk musikliv både som organist, debattør, lydproducer, foredragsholder og en engageret deltager i diverse organisatoriske instanser. I anledning af Frandsens 60 års fødselsdag 13. marts udgiver Dacapo Records en ny CD med hele fem af hans sangcykler indspillet af bl.a. en håndfuld lovende unge sangere og deres akkompagnatører.

Fødselsdagen og CD-udgivelsen markeres med koncert og reception

Søndag 13. marts kl. 16 i Stavnsholtkirken, Farum

Ved arrangementet opføres uddrag fra den nye CD, og komponisten interviewes af Trine Boje Mortensen fra Edition Wilhelm Hansen. Efter koncerten byder Dacapo på et glas i kirkens pejsestue.  

Om udgivelsen

John Frandsen er en lidenskabelig musikalsk fortolker af tekster, og det er i denne rolle, han kan høres som komponist på den nye CD Songs for solo voice, piano and guitar. En samling af yderst forskellige tekster tages under kærlig musikalsk behandling, og det fælles træk i samlingen er Frandsens særlige, åbne tilgang til alle de tekstlige udtryk; fra det virkeligt intime og endda erotiske til det filosofiske og det absurd fjollede.

På CD’en Songs medvirker bl.a. to af den skandinaviske operaverdens helt store talenter i øjeblikket, den prisvindende norske sopran Lise Davidsen og John Frandsens egen søn, kontratenoren Morten Grove Frandsen, som vandt prisen som Årets Unge Operatalent på Copenhagen Opera Festival i 2015.


Læs mere og lyt til uddrag af CD'en her

A CC Music Store Solution