English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Nyheder

08/06/2016

To nye udgivelser med Athelas Sinfonietta Copenhagen


Ved KLANG Festivalens afslutningskoncert fredag 17. juni præsenterer Athelas Sinfonietta to nye CD-udgivelser med musik af aftenens komponister, Pelle Gudmundsen-Holmgreen og Ole Buck

Årets KLANG Festival er på trapperne, og i år sætter festivalens husensemble Athelas Sinfonietta Copenhagen trumf på afslutningskoncerten ved at præsentere to nye CD’er, som matcher aftenens repertoire. 


PROGRAM  Fredag 17. juni – Republique, København Ø


Kl. 20     
”All in One” Trippel-Kvartetkoncert
                Musik af Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Ole Buck,
                Martin Stauning og Axel Borup-Jørgensen

Kl. 21.30  Releasereception for CD'erne ”Repriser” og ”Værker for Sinfonietta”

Kl. 22       Fest, film og fisk
                Premiere på filmen ”På tværs” om Pelle Gudmundsen-HolmgreenAbsurde klassikere

Pelle Gudmundsen-Holmgreen: Repriser

 Athelas’ nye udgivelse af Gudmundsen-Holmgreen-værker er fuld af klassikere, som udspringer af komponistens livslange glæde ved det absurde. Fra tre fiffige 60’er-værker, som inspireret af Samuel Beckett gør op med en række musikæstetiske konventioner, til nyere værker som CD’ens åbningsværk Trafik - skrevet til Athelas Sinfonietta, som forærede komponisten en gammel rød Skoda-dør i 60 års fødselsdagsgave som opfordring til endnu et opfindsomt PGH-værk med den gamle bildør i centrum.
En hemmelighed i dansk musik

Ole Buck: Værker for Sinfonietta

Da komponisten Ole Buck sidste år fyldte 70, blev han fejret af Athelas Sinfonietta, som spillede to portrætkoncerter for fulde sale. Her fik publikum endelig muligheden for at lære en komponist at kende, som siden han i 80’erne flyttede langt ud på landet, har levet en nærmest hemmelig kunstnerisk tilværelse. Nu kan Bucks poetiske og transparente sinfoniettaværker, som ofte er stærkt inspireret af naturen, opleves for første gang på CD med Athelas og Jesper Nordin.

Læs mere om KLANG festivalen

A CC Music Store Solution