English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

07/03/2013

Trio con Brio præsenterer ny CD på USA-turné


Den danske klavertrio Trio con Brio Copenhagen medbringer deres første CD-indspilning af dansk musik til blandt andet Kennedy Center's højt profilerede "Nordic Cool Festival", når de i næste uge drager på USA-turné


Trio con Brio Copenhagen, som består af den danske pianist Jens Elvekjær og de koreanske søstre Soo-Jin Hong (violin) og Soo-Kyung Hong (cello), er allerede kendt som et af verdens førende kammerensembler, både på koncertscenerne og det klassiske CD-marked, hvor de har vundet priser for indspilninger af romantisk og klassisk repertoire. Nu går ensemblet nye musikalske veje med udgivelsen af en ny CD med rent dansk repertoire af nulevende komponister indspillet for Dacapo Records. 

Onsdag 13. marts vil Trio con Brio Copenhagen optræde på Kennedy Center's højt profilerede Nordic Cool Festival som det eneste tilrejsende kammerensemble. Koncertens åbningsværk er samtidig titelværket på deres nye CD, nemlig komponisten Bent Sørensens Phantasmagoria, som er skrevet specielt til trioen i 2007. Med den nye udgivelse og koncertrepertoiret lever trioen til fulde op til Nordic Cool festivalens mål om at præsentere ny, toneangivende nordisk kunst og musik. 

Efter koncerten i Washington turnerer Trio con Brio Copenhagen i USA med den spritnye CD i bagagen. Turen går bl.a. til Vestkysten med koncerter i San Francisco, Sonoma og Laguna Woods, og ender i Tennessee.

Læs mere om Nordic Cool FestivalenOm CD'en Phantasmagoria - Danish Piano Trios

De tre danske komponister Per Nørgård, Bent Sørensen og Hans Abrahamsen har alle skabt nye og visionære musikalske udtryk, samtidig med, at de har formået at forny en dybt romantisk stræben efter at rumme det uhåndgribelige og mystiske. Med denne nye indspilning viser Trio con Brio Copenhagen en udsøgt fornemmelse for de tre komponisters drømmende tonesprog, deres magisk ladede følsomhed og forfinede musikalske karaktertegning. Det er musik, som hæver sig over nuet og rækker langt ind i evigheden.


Køb CD eller download

 

Amerikansk presse om Trio con Brio Copenhagen

" One of the finest piano trios on the current scene" The New Yorker
"Clearly on the shortlist of today's most dazzling ensembles" Buffalo News
"Intensity, virtuosic skill and a coherent interpretative arc that unified each work's musical content...generated a fascination that swept listeners away" Salt Lake City Tribune
"The playing was absolutely gorgeous, with sound quality I've never heard before" Boston Musical Intelligencer

 

A CC Music Store Solution