English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Nyheder

10/12/2013

Tre GRAMMY-nomineringer til Dacapo Records

Dacapo Records er med i opløbet om den amerikanske Grammy med hele tre nomineringer


Den amerikanske GRAMMY-komite offentliggjorde i weekenden dette års nominerede til de eftertragtede GRAMMY-trofæer, som uddeles i Los Angeles 26. januar og er musikkens svar på filmverdenens Oscar. Og Dacapo Records er med i opløbet med hele tre nomineringer fordelt på to CD-udgivelser.
 

”Best Classical Compendium”

Vagn Holmboe: Koncerter
SACD 6.220599

Erik Heide (violin)
Lars Anders Tomter (bratsch)
Norrköpings Symfoniorkester
Dima Slobodeniouk (dirigent)
Preben Iwan (producer)

Køb CD eller download


"En af verdens bedste koncerter"

I kategorien ”Best classical compendium” er det vores CD-indspilning af Vagn Holmboes koncerter indspillet af Norrköpings Symfoniorkester og dirigenten Dima Slobodeniouk, der har vakt den amerikanske jurys begejstring. Solister på indspilningen er svenske Erik Heide (violin) og norske Lars Anders Tomter (bratsch), og det er den danske producer Preben Iwan, som står bag. Faktisk har Preben Iwan har adskillige klassiske GRAMMY-nomineringer på samvittigheden før denne, men har nu for første gang chancen for selv at modtage prisen i Los Angeles sammen med dirigenten, da prisen i denne kategori tildeles indspilningens hovedkunstner og producer i fællesskab.”Best contemporary classical composition”
”Best classical instrumental solo”

Magnus Lindberg: EXPO, PIano Concerto No. 2, Al largo
CD 8.226076

Yefim Bronfman (klaver)
New York Filharmonikerne
Alan Gilbert (dirigent)
Vince Ford (prodcuer)

Køb CD eller download


Opsigtsvækkende samarbejde

Den anden CD-udgivelse, som kan løbe med hele to GRAMMY-trofæer, er Dacapos indspilning af musik af den finske komponist Magnus Lindberg indspillet af New York Filharmonikerne, dirigent Alan Gilbert og klaversolist Yefim Bronfman. Albummet er nomineret i kategorierne ”Best contemporary composition” og ”Best instrumental performance” og blev udsendt i foråret 2013, hvor det usædvanlige samarbejde mellem det verdenskendte, amerikanske symfoniorkester og det lille danske pladeselskab vakte opsigt i den internationale musikbranche.


Langt fra mainstream

Direktør for Dacapo, Henrik Rørdam, siger: ”Det er fantastisk at se, at vi i dansk regi kan levere indspilninger af ny nordisk musik, som når helt til tops i den klassiske musikbranche. En anerkendelse som en GRAMMY-nominering er altid et enormt skulderklap både til de medvirkende komponister, kunstnere og producerne bag - men sandelig også til os som pladeselskabet bag de tre nomineringer. Det er klart, at vi nu har fornyet energi og tro på, at Dacapos særlige profil og vores udvælgelse af såvel kunstnere som repertoire er helt rigtigt – selvom det ligger udenfor den klassiske mainstream.”

A CC Music Store Solution