English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Relaterede links

22/02/2013

Theatre of Voices nomineret til Nordisk Råds Musikpris

Det er netop blevet offentliggjort, at vokalgruppen Theatre of Voices under ledelse af Paul Hillier er blandt de nominerede til Nordisk Råds Musikpris 2013. I anledning af nomineringen skriver Nordisk Råd blandt andet:

"Grammy-vindende Theatre of Voices er et af de mest fremtrædende vokalensembler i Europa. Theatre of Voices fremfører et dristigt og originalt repertoire med et uhyre højt kunstnerisk og teknisk overskud. Det aktuelle repertoire spænder fra den tidligste polyfone musik til nutidens store danske og udenlandske komponister (...) TOV samarbejder med nogle af verdens bedste instrumentalister, bl.a. Kronos Kvartetten og London Sinfonietta, senest med koncerter/CD-indspilninger i anledning af Pelle Gudmundsen-Holmgreens 80 års fødselsdag."

Manager for Theatre of Voices, Else Torp (til venstre på billedet), siger:
"Theatre of Voices er utrolig glade for nomineringen til Nordisk Råds Musikpris. Det er en stor ære at blive peget på i denne sammenhæng. Vi håber, at den indbyggede anerkendelse vil hjælpe med at konsolidere vores nordiske samarbejder, og at den vil bringe vores mange projekter ud til endnu flere - i Norden og i resten af verden."

Fra Dacapos side krydser vi fingre for Theatre of Voices og glæder os ekstra meget til at udsende gruppens nye CD med vokalværker af Pelle Gudmundsen-Holmgreen, indspillet sammen med London Sinfonietta i Den Sorte Diamant sidste år. CD'en vil være klar til udgivelse senere på året.

 

 

Om Nordisk Råds Musikpris

Nordisk Råds Musikpris fokuserer på skabelse og udøvelse af musik på et højt kunstnerisk niveau. Prisen gives hvert andet år til et værk af en nulevende komponist, og hvert andet år går prisen til et større eller mindre ensemble.

Musikprisen for udøvende og skabende tonekunst blev stiftet i 1965 og skulle i begyndelsen uddeles hvert tredje år til en komponist fra et af de nordiske lande. Fra og med 1990 er prisen blevet uddelt hvert år; hvert andet år til en komponist (skabende) og hvert andet år til enkelte musikudøvere eller grupper. De selvstyrende områder Færøerne, Grønland og Åland har siden 1997 kunnet foreslå egne kandidater til prisen.

For at blive nomineret til prisen, når den gives til et større eller mindre ensemble eller en enkelt musikudøver skal den/de nominerede være aktivt, udøvende musikere. Den musikalske virksomhed, skal bære præg af at være nyskabende på et højt kunstnerisk og håndværksmæssigt niveau. Kontinuitet i virksomheden har betydning ved udvælgelsen af prismodtageren ligesom det har betydning, at musikudøvelsen kan anses for at være nyskabende inden for det aktuelle musikalske område.

Bedømmelseskomitéen udvælger prisvinderen.Nordisk Ministerråd sammensætter en nordisk bedømmelseskomité, som beslutter hvem der skal have prisen. Bedømmelseskomitéen består af ét medlem fra hvert af de fem nordiske lande. Hvis der er indkommet forslag fra nogle af de selvstyrende områder, har en repræsentant for det pågældende område ret til at deltage i bedømmelseskomitéens arbejde.


Prisvinderne annonceres i begyndelsen af juni.

 

A CC Music Store Solution