English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Nyheder

29/10/2014

Simon Steen-Andersen modtager Nordisk Råds Musikpris 2014

 
Komponisten Simon Steen-Andersen modtager Nordisk Råds Musikpris for værket ”Black Box Music", som nu udkommer på DVD
 

Den danske komponist Simon Steen-Andersen modtog onsdag aften 29. november Nordisk Råds Musikpris på DKK 350.000 for sit værk ”Black Box Music”. Prisoverrækkelsen fandt sted ved en TV-transmitteret prisceremoni på Stockholms rådhus, og blev efterfulgt af pressekonference og reception med den svenske regering som vært og under overværelse af den svenske statsminister. Det er anden gang, den nu 38-årige danske komponist har været med i feltet af nominerede til prisen, som hører til blandt Europas fornemste anerkendelser indenfor henholdsvis musik, litteratur, film og natur/miljø. 

 

”Knivskarp, crazy og støjende”
Simon Steen-Andersens prisvindende værk ”Black Box Music” blev skabt i 2012 og har allerede gået sin sejrsgang i Europa og USA med 15 opførelser i ni forskellige lande. Værket er skrevet for en slagtøjssolist og 12 musikere, og en særlig, sort boks danner rammen om den videoprojicerede musikforestilling, som fokuserer på solistens gestikulerende hænder og inddrager overraskende rekvisitter som elastikker, stemmegafler og plastickrus.

Nordisk Råd motiverede nomineringen af Black Box Music med bl.a. ordene ”Med ’Black Box Music’ har den rigt prisbelønnede og innovative komponist Simon Steen-Andersen skabt et enestående og radikalt anderledes værk. Black Box Music er knivskarp partiturmusik, som både indeholder en ustyrlig craziness og er humoristisk, legende og hardcore instrumentstøjende.” 

 

Ny DVD udkommer mandag
Samtidig med, at ”Black Box Music” er blevet hædret med Nordisk Råds Musikpris, er værket klar til udgivelse på en ny DVD indspillet af Håkon Stene og Oslo Sinfonietta, som værket oprindeligt er skrevet til. DVD’en samler Simon Steen-Andersens to vigtigste audiovisuelle værker, ”Black Box Music” og ”Run Time Error”, og indeholder samtidig en kort dokumentar om den danske komponist, som til daglig er bosat i Berlin og har det meste af Europa som sin arbejdsplads. DVD’en udgives af det danske pladeselskab Dacapo Records og er i handlen fra mandag 3. november.

 

Koncertaktuel i København og Århus i november
Simon Steen-Andersen er koncertaktuel i både København og Århus på musikfestivalen Wundergrund i november måned. I København kan man fredag 14. november opleve hans installation ”Run Time Error” i Den Frie Udstillingsbygnings nye lokaler. Dagen efter, søndag 15. november, får Simons nye opera ”Buenos Aires” dansk premiere i Den Sorte Diamant. I Århus præsenteres Steen-Andersens musik 16. november til fejringen af Statens Kunstfonds 50 års jubilæum, og 18. november spilles operaen ’Buenos Aires’ for det århusianske publikum.
     

A CC Music Store Solution