English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

12/03/2012

Prisvindende nattergale klar til CD-premiere

Den unge Nightingale String Quartet præsenterer den første samlede indspilning af Rued Langgaards strygekvartetter ved release-arrangementer i London og København 


    

Passionen i fokus

Nightingale String Quartet fik sit gennembrud herhjemme, da de fire piger i 2010 fik tildelt DR P2s Talentpris med ord som "brændende passion" og "uimodståelig gejst" fra dommerkomiteen. Og med kvartettens nye CD-indspilning er det netop passionen og det stærke udtryk, der er i fokus. Rued Langgaards strygekvartetter er nemlig turbulente og lidenskabelige ungdomsværker, hvor komponisten blander vidt forskellige stemninger, stilarter og udtryk.

Gunvor Sihm, violinist i Nightingale String Quartet, siger: "Langgaards musik ligger virkelig godt for os i Nightingale String Quartet. Vi elsker det drama og den uforudsigelighed, musikken rummer, og det har været fantastisk spændende at fordybe sig i musikken og virkelig kæle for detaljerne med den her CD-indspilning. Og nu er vi selvfølgelig enormt spændte på at præsentere denne helt specielle musik for danske og udenlandske musiklyttere!"

 

Engelsk lancering

Kort efter lanceringen i Danmark 20. marts drager Nightingale String Quartet sammen med pladeselskabet Dacapo Records afsted for at præsentere den nye CD for engelsk musikpresse ved et særarrangement i London, som finder sted torsdag 22. marts. Her forventes 30-40 engelske musikjournalister at møde op for at blive introduceret for den unge, danske kvartet - og for at blive klogere på Langgaards særlige, musikalske verden.

Henrik Rørdam, direktør for Dacapo Records, siger: "Det er netop kombinationen af den unge, spændende kvartet og Rued Langgaards mærkelige og fascinerende musik, som gør, at engelsk presse er interesseret i dette her projekt. Vi har i de seneste år set et regulært internationalt gennembrud for Langgaards musik i forbindelse med vores CD-udgivelser af hans symfoniske musik. Og med Nightingale String Quartet har vi nu omsider fundet det ideelle ensemble til at forløse den intense energi, som er i hans strygekvartetter. Vi forventer os rigtig meget af det her."


Inviteret af BBC 3

Som optakt til den engelske CD-lancering er Nightingale String Quartet blevet inviteret af den engelske radiostation BBC Radio 3 til at optræde live i programmet In Tune, som vil blive sendt direkte - også på nettet - torsdag eftermiddag 22. marts. Efter turen foran BBC-mikrofonerne får kvartetten travlt med at komme fra BBC-komplekset til den lille og eksklusive St. Stephen's Club, hvor pressemødet finder sted samme aften.


Udvalgt til international konkurrence

Efter den engelske lancering af Nightingale String Quartets nye Langgaard-serie er det tid til en ny udfordring for den unge kvartet. De er nemlig blevet udvalgt blandt ansøgere fra hele verden til at stille op i London International String Quartet Competition, som løber af stabelen i Wigmore Hall i perioden kort efter lanceringen, 25. marts - 1. april. Her er det dog ikke Rued Langgaard, der er på programmet, men et bundet repertoire af komponister som Haydn, Mozart og Brahms.


Se video fra indspilningsdagene i Konservatoriets Koncertsal:
 

 

A CC Music Store Solution