English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

04/02/2015

Prisvindende kvartet klar til debutkoncert med CD-release

Når Copenhagen Piano Quartet debuterer fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 11. februar, præsenterer Dacapo Records samtidig ensemblets første CD-udgivelse

Klaverkvartetten Copenhagen Piano Quartet er allerede i studietiden blevet et efterspurgt ensemble. Med koncertturneer i bl.a. Kina, Italien og Tyskland og prisbelønnede præstationer i en række konkurrencer har de sidste år været travle for de fire unge musikere. Men mellem turneer og konkurrencer har de fundet tid til at fordybe sig i studierne på Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums kammermusikklasse hos professor Tim Frederiksen – og samtidig arbejdet intenst i indspilningsstudiet for at kunne præsentere deres første CD ved debutkoncerten.

Personligt valg
Musikken på Copenhagen Piano Quartet’s debut-CD er skrevet af Friedrich Kuhlau og ganske ukendt i forhold til det etablerede repertoire for klaverkvartetter. ”Det betyder meget for os i Copenhagen Piano Quartet at skabe vores egen, kunstneriske profil i forhold til lignende ensembler. Kuhlaus kvartetter føltes som et oplagt og personligt valg. Vi har selv fundet musikken i gemmerne hos Benediktes far, der er violinist og spillede dem i sin ungdom. Noderne kan ikke købes fra noget forlag, og vi måtte endda få hjælp til at samle et partitur, som produceren kunne orientere sig i under indspilningerne.”, siger Copenhagen Piano Quartets pianist Neel Teilmann.

Se video

 

A CC Music Store Solution