English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Nyheder

13/06/2016

Prisbelønnet dansk opera udkommer på DVD


Den Jyske Operas opsætning af Thomas Agerfeldt Olesens opera ”The Picture of Dorian Gray” er klar til udgivelse på DVD fredag 24. juni.

Komponisten Thomas Agerfeldt Olesen vakte stor opmærksomhed, da han med sin første opera The Picture of Dorian Gray i 2013 valgte at placere sangsolisterne i orkestergraven, og i stedet fylde scenen med dansere. I samarbejde med koreografen Marie Brolin-Tani havde Agerfeldt Olesen med sin Dorian Gray skabt et stærkt, nyt musikdramatisk udtryk med kunstnerisk udgangspunkt i Oscar Wildes berømte og kontroversielle roman fra 1890.

The Picture of Dorian Gray blev i 2013 belønnet med Statens Kunstfonds legat for musikdramatisk komposition, og fik i 2014 en Reumert-nominering for Årets Opera. Nu udkommer operaen på DVD for Dacapo Records, filmet af pianisten og filmproduceren Jacob Nielsen, som er fast tilknyttet Den Jyske Opera.

Operachefen for Den Jyske Opera, Annilese Miskimmon, udtaler om The Picture of Dorian Gray:

Den Jyske Opera er dybt engageret i skabelsen af nye, spændende symfoniske operaer, og Thomas Agerfeldt Olesens The Picture of Dorian Gray har været et skelsættende projekt for vores kompagni. Værkets ambition, dramatiske kvaliteter og originalitet har gjort det til et betydeligt bidrag til moderne, dansk opera. The Picture of Dorian Gray er en opera, som kan nydes på mange forskellige niveauer og på mange måder – et både berigende, medrivende og dristigt bud på en mytisk, foruroligende fortælling om prisen på udødelig skønhed.”

I Dacapo Records DVD-trailer fortæller Thomas Agerfeldt Olesen om nogle af sine kunstneriske overvejelser bag operaen:


A CC Music Store Solution