English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Relaterede links

14/09/2011

Fem med ét slag!

Hans navn står med småt på den sidste side i CD-hæfterne, men i virkeligheden har producer Preben Iwan spillet en hovedrolle på 5 ud af de 12 nominerede CD'er til P2 Prisen 2011. Igennem en årrække har Prebens indsats fået superlativer med på vejen, når Dacapos indspilninger er blevet rost af internationale musikanmeldere.

 

Hvilken af de nominerede optagelser har været den største oplevelse for dig at producere ?

"Det var en utrolig oplevelse af producere Langgaards Sfærernes Musik i DRs nye koncertsal. Det var ekstremt spændende og udfordrende at udnytte det nye rum til en så spektakulær surround produktion. Det er virkelig en fantastisk sal at optage i!"

Var der særlige udfordringer under nogle af indspilningerne?

"Indspilningen af Buxtehudes Skandinaviske Kantater lavede vi i Buxtehudes "egen" kirke, nemlig Sct Mariæ kirke i Helsingør. Vi fandt frem til en fin opstilling, hvor koret og musikerne stod på gulvet under orglet, som svæver 8-10 meter højere oppe. For at kunne kommunikere ordentligt under indspilningen, måtte vi godt nok skaffe kamera og medhør til organisten (Bine Bryndorf), men det lykkedes fint, og alle var glade og tilfredse. Også dirigenten Paul Hillier, som skulle stå ret foran det store, tunge og 5 meter høje hovedmikrofon-sæt!

MEN... Imidlertid var en central møtrik til stativet brækket over ved opstillingen, og den altid uundværlige Gaffa tape måtte træde til. Alt holdt fint hele første produktionsdag, lige indtil jeg skulle rydde af for at gøre plads til gudstjeneste næste dag. Ved min mindste berøring af det store stativ svingede det ned og brækkede totalt sammen. Paul Hillier havde 30 sek før stået ret under! Det var en totalt rystende oplevelse! Men mine DPA mikrofoner reddede livet - og næste dag var en frisk møtrik monteret!"

Hvad glæder du dig mest til at producere for Dacapo i fremtiden?

"Det er helt klart New York Philharmonics nye indspilning af alle Carl Nielsens symfonier og koncerter. Vi har allerede de første optagelser i kassen, og det kunstneriske niveau er ubegribeligt højt!"

 

Pressen skrev

"A superbly played and recorded disc" Gramophone om Sfærernes Musik

"Stunningly recorded and beautifully performed" Classics Today om Sfærernes Musik

"Das entstandene Bild ist dennoch sehr präzis, gut balanciert, plastisch gestaffelt und von einem natürlich erheblichen Raumeffekt überwölbt, aber doch nie dominiert." Klassik.com om Skandinaviske Kantater

"Vivid and comforting hi-res surround sound" Audiophile Audition om Skandinaviske Kantater

"...recorded in lush SACD sound that flatters the composer's every intention" American Record Guide om The Natural World

"Well recorded, in warm acoustic" BBC Music Magazine om Matthäus-Passion

 

   

Video: Se Preben Iwan producere og fortælle om den P2-nominerede indspilning af Schütz' passioner  

A CC Music Store Solution