English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

15/10/2011

Her er P2-vinderne


P2s lyttere valgte hele tre Dacapo-udgivelser som vindere af P2 Prisen 2011

Fredag 30. september uddeltes P2 Prisen 2011 ved en festkoncert i DRs Koncertsal. Det var P2s lyttere, der havde stemt om, hvilke CD-udgivelser der skulle vinde de fire priskategorier, og ved koncerten optrådte en række af de 12 nominerede kunstnere live på Koncertsalens store scene. Som koncerten skred frem, blev det afsløret, at lytterne i hele tre kategorier havde valgt en udgivelse fra det nationale pladeselskab Dacapo Records.


Årets Solo-/Kammerudgivelse

Prisen for Årets Solo-/Kammerudgivelse gik til den herboende australske pianist Tonya Lemoh, der har indspillet klaverværker af Svend Erik Tarp for Dacapo. CD'en er blevet hædret i både dansk og international presse, og blev af P2 tidligere i år udråbt som "årets overraskelse". I sin takketale sagde Tonya Lemoh blandt andet: "Tusind tak til P2s lyttere, fordi de valgte at stemme på Svend Erik Tarps musik. For mit eget vedkommende må jeg sige, at jeg ganske enkelt er blevet forelsket i Tarps klavermusik, og meget gerne vil indspille mere af den. Det er utroligt tiltalende, at musikken på én gang er spontan og levende, og samtidig har så klar struktur - og det har åbenbart også fænget P2s lyttere." 

Årets Vokaludgivelse

I kategorien Årets Vokaludgivelse var det dirigent Thomas Dausgaard, der måtte på scenen for at modtage P2 Prisen for udgivelsen af  Rued Langgaards Sfærernes Musik med DR SymfoniOrkestret og Kor og fire sangsolister. Indspilningen har over 150 medvirkende kunstnere, og er afslutningen på Dausgaard og DR SymfoniOrkestrets 12 års arbejde med at indspille Rued Langgaards orkestermusik. In sin takketale sagde Dausgaard bl.a. : "Det har været fantastisk at få lov til at fordybe sig i én komponists musik igennem en så lang periode. Tiden synes endelig at være moden til Langgaards musik, og jeg har selv oplevet, hvordan bestemte overgange i musikken, som jeg troede var 'svage' faktisk er helt bevidste fra komponistens side."

 

 

 

Lyt til Nyt prisen

Sidste kategori ved fredagens P2-prisfest var Lyt til Nyt-prisen, som blev givet til Ars Nova Copenhagens indspilning af Pelle Gudmundsen-Holmgreens kormusik under ledelse af chefdirigent Paul Hillier. Ved prisoverrækkelsen sagde komponisten blandt andet: "Tak til Ars Nova, som jeg har haft i tankerne da jeg skrev alle værkerne på denne her CD. For meget af musikkens vedkommende kan man faktisk sige, at den slet ikke var blevet skrevet, hvis det ikke havde været for Ars Nova."

  

 

For første gang kan overrækkelsen af P2 Prisen i år også ses på tv. DR K viser prisfesten og koncerten søndag den 9. oktober klokken 20.00, mens den digitale radiokanal DR Klassisk genudsender prisoverrækkelsen i dag, mandag, klokken 16.00.

 

Læs DRs pressemeddelelse om P2 Prisen her

A CC Music Store Solution