English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

01/12/2011

Ny GRAMMY-nominering til Hillier og Ars Nova

For anden gang på få år er en udgivelse med det danske vokalensemble Ars Nova Copenhagen at finde på nomineringslisten for den internationale musikbranches største og mest eftertragtede pris, den amerikanske Grammy Award.

Ars Nova Copenhagen er nomineret i kategorien "Best Choral Performance" for albummet The Natural World of Pelle Gudmundsen-Holmgreen dirigeret af Paul Hillier og udgivet på det danske pladeselskab Dacapo Records.

Ars Nova Copenhagens chefdirigent Paul Hillier, som er en af verdens mest anerkendte kordirigenter, er i dag bosat i Danmark og en stor beundrer af komponisten Pelle Gudmundsen-Holmgreens musik.

Hillier udtaler i anledning af nomineringen:

"Jeg er utroligt glad for, at netop Pelles musik modtager denne anerkendelse. Forhåbentlig vil Grammy-nomineringen være med til at gøre hans musik endnu bedre kendt internationalt, for det fortjener den virkelig. Og for at være helt ærlig, er jeg ret stolt af vores præstation på denne CD. Det er svær musik, men det er også fantastisk musik!"


Henrik Rørdam, direktør for Dacapo Records, udtaler:

"Det er fantastisk at se, at en dansk udgivelse på denne måde kan være med i musikbranchens absolutte superliga. Tingene går virkelig op i en højere enhed på denne CD, hvor et ensemble og en dirigent af internationalt format tager fat i en af de mest enestående komponiststemmer i vores generation - og det hele gengives i den ypperste lydkvalitet."

Synges på dansk

The Natural World of Pelle Gudmundsen-Holmgreen udkom i januar, og er året igennem blevet lovprist af både danske og udenlandske musikkritikere. Det har tilsyneladende ikke afskrækket hverken The Recording Academy eller en række anmeldere fra hele verden, at en stor del af værkerne på den nu Grammy-nominerede CD synges på dansk. 

CD'en er produceret af Timbre Music og er en SACD produktion, som kan afspilles både i surround sound og almindelig stereo. Udgivelsen kan købes hos velassorterede klassiske CD-forhandlere eller downloades direkte fra www.dacapo-records.dk.

The Natural World of Pelle Gudmundsen-Holmgreen har desuden for nylig vundet DR P2 Prisen 2011.

 Se hele listen over årets klassiske Grammy-nomineringer her 


Om Grammyen

Grammy Awards er en række amerikanske priser, som uddeles hvert år i februar af The Recording Academy for årets bedste præstationer inden for musikbranchen. I år er ikke færre end 108 kategorier repræsenteret ved uddelingen, som foregår i Staples Center, Los Angeles.

En Grammy Award kan siges at være musikindustriens svar på filmbranchens Oscar. Grammy Awards er således uden sammenligning de fornemste priser i den klassiske musikbranche - amerikansk såvel som internationalt. Det årlige Grammy-show er en af de største kommercielle begivenheder i den amerikanske musikindustri, og showet TV-transmitteres via CBS over hele verden, heriblandt Danmark.

Pressen skrev

"Ars Nova's sound is rarefied and superbly focused...This is music of rare skill and beauty, magnificently sung...don't hesitate." MusicWeb International (England)

"Les Trois scenes esquissent un monde exuberant, imprévisible, plein d'humour, qui s'ouvre sur des rues animées, traverse un bois où chantent les oiseaux" Diapason (Frankrig)

"Pelle Gudmundsen-Holmgreen's music is a clever exercise in Danish Modern." American Record Guide (USA)

"Destacan, como siempre, un gran equilibrio y una nitidez extraordinaria. Paul Hillier extrae de ellos todo el jugo y aporta su experiencia en un disco para recordar." Ritmo (Spanien)

"Reveals itself as of extreme beauty." Musical Pointers (England)


"Man får fornemmelsen af, at kormusikken er helt central for Gudmundsen-Holmgreen - at han bliver rigtig skarp af at skulle forholde sig til ordene." Politiken (Danmark)

 
"Umiddelbart fængende melodier gør dette værk til en nydelse ... Det skal høres." Fyens Stiftstidende (Danmark)

"Ars Nova Copenhagens fortolkninger er sublime, teksterne smælder, skønsangen fryder, stemmerne udnyttes til det umulige." Kristeligt Dagblad (Danmark)

"Imponerende at én komponist rummer så mange verdener." Klassisk (Danmark) 

 

A CC Music Store Solution