English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

21/06/2013

Solistdebut med kongelig premiere

   

Den danske blokfløjtenist Bolette Roed er kendt af klassiske koncertgængere både som en spændende solist og som ildsjælen bag mange markante musikalske projekter indenfor både tidlig og helt ny musik. Nu kan hun præsentere sin første CD som solist sammen med det prisvindende polske barokorkester Arte dei Suonatori.

Udgivelsen præsenteres ved en koncert

Tirsdag 25. juni kl. 20
Frederiksberg Kirke

Læs mere om koncerten og køb billet her

 Musikglad barokkonge

Med sin første solist-CD stiller Bolette Roed skarpt på den musikalske rigdom, som fandtes i Danmark på Kong Frederik IVs tid i begyndelsen af 1700-tallet. Musik, som klingede ved hoffet på bl.a. Frederiksberg Slot, hvor den musikglade konge husede tyske barokmestre som Christoph Graupner, Johann Adolph Scheibe og Johann Gottlieb Graun. Alle skrev de blokfløjtekoncerter, som er blandt barokkens smukkeste, og som samtidig varsler overgangen til den tidlige klassisk - og i øvrigt klinger strålende den dag i dag.

    

Fra prinsessens skatkammer

På sin rejse tilbage i tiden mod den danske barok gjorde Bolette Roed desuden et eventyrligt fund. Hun kom nemlig på sporet af Kong Frederik IVs datter Prinsesse Charlotte Amalie, som selv spillede guitar, og hvis nodesamling viste sig at ligge på Det Kongelige Bibliotek. I  prinsessens samling gemte sig store mængder af kongelig dansemusik, hvoraf de bedste satser nu er blevet valgt ud, re-arrangeret og sammensat i en "Prinsesse-suite" specielt til denne premiereindspilning.


Det er forsiden af prinsessens nodesamling, som samtidig pryder coveret på Bolette Roed og Arte dei Suonatoris CD.


Læs, lyt til uddrag og bestil CD eller download


Video på YouTube
Er man nysgerrig efter at se, hvordan Bolette Roed, Arte dei Suonatori og producer Preben Iwan arbejdede med CD-indspilningen af de danske baroktoner i den fremragende akustik på det polske slot, kan man se en præsentationsvideo her


 

 

A CC Music Store Solution