English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

22/01/2013

Nightingale String Quartet hædret med BBC-nominering og P2 Pris


Den unge Nightingale String Quartet modtog i lørdags P2 Prisen for Årets bedste danske CD, og nu er kvartetten blevet nomineret til de prestigefulde BBC Music Magazine Awards, som uddeles i London til april

 


Den unge danske Nightingale String Quartet, som sidste år udgav sin debut-CD med musik af Rued Langgaard, modtog lørdag aften P2 Prisen 2013 for Årets bedste danske CD. Og kun få dage efter DRs prisfest i Koncerthuset har et af verdens førende musiktidsskrifter, BBC Music Magazine, nu bekendtgjort, at kvartetten er med i opløbet om de prestigefulde BBC Music Magazine Awards, som vil blive uddelt i London til april.

Deltag i afstemningen om BBC Music Magazine Awards her (eksternt link)

Se TV-transmissionen af årets P2 Pris-fest i Koncerthuset

 

En overvældende debut

2012 bød på en bemærkelsesværdig CD-debut for Nightingale String Quartet med udgivelsen Rued Langgaard: Strygekvartetter Vol. 1. Ikke alene de danske anmeldere, men musikkritikere fra hele verden har budt de fire unge danske strygere velkommen på CD-markedet med topkarakterer, superlativer og adskillige fornemme udmærkelser. Debut-CD'en har blandt andet været "Album of the Week" på USAs største klassiske radiostation WQXR, og er blevet udvalgt som "Editor's Choice" både i det engelske musiktidsskrift Gramophone og hos konkurrenten BBC Music Magazine.

 

Fra outsider til darling

Det er i høj grad Nightingale String Quartets usædvanlige valg af repertoire, som har givet en særlig opmærksomhed omkring ensemblets debut-CD. Kvartetten har nemlig fordybet sig i musik af Rued Langgaard, der i sin egen levetid blev betragtet som en total outsider. Men i Nightingales hænder har den oversete komponist vist sig at overraske og begejstre både presse og publikum i dag - også de DR-lyttere, der havde stemt på CD'en som årets bedste til P2 Prisen. I opløbet om BBC-priserne vil det ligeledes være publikumsafstemning, der afgør det endelige udfald. Afstemningen er netop skudt i gang, og der kan stemmes uanset nationalitet.

Violinist Gunvor Sihm fra Nightingale String Quartet siger: "Vi har oplevet, at Langgaards musik virker utroligt stærkt på publikum og CD-lyttere i dag - det er faktisk som om, at musikken passer bedre til vores tid end til komponistens egen. Nu bliver det spændende at se, om vi og Langgaard formår at vinde hjerterne hos BBCs kræsne publikum, sådan som vi vandt de danske P2-lyttere."

 

Store forventninger og pressebesøg

Der er store forventninger til den næste udgivelse - Vol. 2 - i Nightingale String Quartets CD-serie med Rued Langgaards strygekvartetter, og flere udenlandske musikjournalister lagde i begyndelsen af januar vejen forbi København for at få lov til at overvære kvartettens grundige arbejde i indspilningsstudiet sammen med deres kunstneriske rådgiver Tim Frederiksen og producer Simon Brinkmann, begge tilknyttet Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Resultaterne af besøget vil bl.a. være at finde i engelske Gramophone og tyske Image Hi-Fi sidst på foråret, hvor Dacapo Records forventer at udgive Vol. 2 i CD-serien.

A CC Music Store Solution