English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

11/09/2012

New York Philharmonic udsender ny Nielsen-serie for Dacapo


Det nationale danske pladeselskab Dacapo Records har skrevet kontrakt med et af verdens mest berømte symfoniorkestre, New York Philharmonic, og orkestrets chefdirigent Alan Gilbert. Onsdag d. 10. oktober udkommer den første CD i en ny serie, som på i alt 4 CD'er vil samle den danske nationalkomponist Carl Nielsens symfonier og solokoncerter indspillet live ved en række koncerter i Avery Fisher Hall, New York. CD-serien vil blive afsluttet i 2015, som samtidig er året, hvor Carl Nielsens 150 års fødselsdag vil blive fejret.


Første CD i 10 år

Det er over 10 år siden, at New York Philharmonic sidst udsendte en CD, og det nye indspilningsprojekt har nydt stor mediebevågenhed i New York, hvor man for længst har døbt det "The Nielsen Project". Koncertrækken med Carl Nielsens musik, som danner baggrund for den ny CD-serie, blev skudt i gang sidste sommer, og har allerede begejstret titusindvis af koncertgængere og en række amerikanske musikkritikere. I avisen The New York Times blev "The Nielsen Project" i sommer omtalt som "a major statement" for orkestret og dets nyligt tiltrådte chefdirigent Alan Gilbert.Nielsens tid er kommet

New York Philharmonics chefdirigent Alan Gilbert, som i samarbejde med Dacapo Records har søsat "The Nielsen Project", udtaler: "Jeg tror virkelig på Carl Nielsen som komponist og synes, han fortjener et internationalt gennembrud på linje med komponister som fx finske Sibelius. Nielsens musik har en særlig råstyrke og en ukuelighed, som virker typisk dansk eller nordisk. Jeg er sikker på, at Nielsens tid nu er kommet, og glæder mig til at dele denne pragtfulde musik med både koncertpublikum og CD-lyttere over hele verden."

 

En drømmekontrakt

En af Alan Gilberts forgængere som chefdirigent for New York Philharmonic, den legendariske Leonard Bernstein, havde også et svagt punkt for Carl Nielsens musik, og indspillede i 1960'erne flere af hans symfonier og koncerter på LP. Og netop denne forhistorie inspirerede Dacapo Records' direktør Henrik Rørdam til at tage kontakt til det berømte orkester: "Det er en drøm, der bliver til virkelighed, at vi nu kan udsende Carl Nielsens musik med et kunstnerhold som Gilbert og New York Philharmonic. Vi kontaktede orkestret, fordi vi vidste, at Gilbert brænder for Carl Nielsens musik, og at musikken er en del af orkestrets historie. Og det er dybt tilfredsstillende, at vi nu er med til at føre arven fra Bernstein videre i en toptunet, moderne version - både i musikalsk og lydteknisk forstand."


Eksklusivt lydformat

Dacapo Records har sikret sig, at New York Philharmonics Nielsen-indspilninger vil blive produceret på højest mulige tekniske niveau. Det er det danske produktionsselskab Timbre Music, som har optaget lyden af det berømte orkester i det eksklusive format DXD (Digital eXtreme Definition) for første gang i New York Filharmonikernes historie. Det betyder, at Nielsens musik vil kunne opleves med førsteklasses lyd, i såvel stereo som surround sound, når den udkommer i formatet Super Audio CD (SACD).

A CC Music Store Solution