English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

26/09/2014

New York Philharmonic kickstarter Nielsen-året med ny CD

Koncerter, indspilning og CD release 1. - 3. oktober 2014

Når New York Philharmonic kickstarter fejringen af Carl Nielsens 150 års jubilæum i Lincoln Center i næste uge med tre koncerter, live-indspilning og CD-release, er noget helt særligt på spil. Danmarks nationalkomponist møder i disse år glødende interesse i New York, hvor titusindvis af amerikanere allerede har taget varmt imod Nielsens symfonier i Lincoln Centers koncertsal Avery Fisher Hall. Her er Dacapo Records og New York Philharmonic nemlig godt i gang med The Nielsen Project under chefdirigent Alan Gilbert, som ved flere lejligheder har udtalt, at ”Nielsens tid er kommet”. Man kan ikke forestille sig en mere lovende optakt til den internationale fejring af Nielsens jubilæumsår!


New York Philharmonic og Alan Gilbert opfører og live-indspiller ved tre koncerter 1.-3. oktober Nielsens 5. og 6. symfoni, som skal udkomme på CD til januar - og det er endda første gang nogensinde, at orkestret opfører den 6. symfoni. I alt vil godt 8.500 new yorkere altså opleve Nielsens musik i denne omgang - foruden altså de, som siden køber CD-optagelsen af koncerterne.

 

The New York Philharmonic har den perfekte klang og den perfekte tilgang til Nielsens musik”, udtaler Alan Gilbert i anledning af koncerterne. “5. Symfoni, som er et uomtvisteligt mesterværk, er ikke blevet spillet af New York Philharmonic i ti år, og utroligt nok har orkestret aldrig før spillet 6. symfoni. Begge værker er tonale, romantiske, ekspressive og levende.”

 


CD-release 2. oktober

Den nye CD-udgivelse i The Nielsen Project, som indeholder Nielsens 1. og 4. symfoni, rammer de danske forhandlere samtidig med, at den præsenteres i USA. Men hvis man have et signeret eksemplar, skal man hele vejen til Lincoln Center, hvor Maestro Gilbert står klar med pennen i foyeren efter koncerten 2. oktober...

Du kan allerede nu bestille eller downloade det nye Nielsen-album fra Dacapos hjemmeside - eller finde udgivelsen på iTunes og hos andre digitale udbydere.Køb CD eller download

A CC Music Store Solution