English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

18/06/2015

Kingo uden puds – Ny CD og musikhøjmesse med Phemius Consort


En ny CD med Jakob Bloch Jespersen, Else Torp og Phemius Consort præsenterer for første gang Kingos salmer i den form, digteren selv havde tænkt dem. CD’en præsenteres ved en særlig Kingo-højmesse i Frederiksberg Kirke 28. juni.


I dag kender vi Thomas Kingos salmer fra fællessang ved gudstjenester i den danske folkekirke. Men i virkeligheden er populære salmer som ”Sorrig og glæde” og ”Rind nu op i Jesu navn” skrevet til andagt i hjemmet og familien. Salmer, som skulle styrke den kristne tro hos den enkelte dansker – og vel at mærke på modersmålet.

I en ny indspilning af Thomas Kingos teologisk-poetiske mesterværk  Aandelige Siungekoor Part I og II fra hhv. 1674 og 1681 kaster sangerne Jakob Bloch Jespersen og Else Torp sammen med Phemius Consort nyt lys på kendte og ukendte Kingo-salmer ved at præsentere dem som elegante solosange, rammet ind af instrumentalmusik fra Kingos samtid.

 

CD’ens udgivelse markeres ved en særlig Kingo-musikgudstjeneste

Frederiksberg Kirke søndag 28. juni kl. 10.30.


Højmessen, som er åben for alle, er en del af musikfestivalen Midsommer Barok. Her vil være musikalske indslag fra den nye CD, og Erik A. Nielsen (Kingo-ekspert, Cand. Theol. Og Cand. Phil.) er gæsteprædikant. Efter koncerten er der reception med rosévin, jordbær og mere musik i kirkens menighedshus på Pile Allé 3.

 

 


 

 

A CC Music Store Solution