English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

04/02/2010

Flyvende start for Dacapo Music Store

Siden vi lancerede Dacapo Records Music Store i begyndelsen af december, er salget af dansk kompositionsmusik på Internettet mere end fordoblet

I Dacapos Records' nye Music Store er hele det nationale pladeselskabs cd-katalog blevet tilgængeligt i forskellige digitale formater, samtidig med, at cd'erne stadig kan bestilles til almindelig forsendelse.

Specielt den digitale side af sagen går strygende på det nye site. Siden vi lancerede musikbutikken i begyndelsen af december, har Dacapo fordoblet salget af dansk kompositionsmusik på Internettet. Over 1200 Dacapo-downloads er røget afsted i de første to måneder.

En af forklaringerne på succesen er de særlige 24bit filer, som har en lydkvalitet der langt overgår en almindelig CDs niveau. Det kræsne klassiske publikum har hidtil ikke købt musik-downloads, fordi det meget brugte mp3 format komprimerer lyden for meget til at gøre for eksempel et symfoniorkester ret. Det har vi nu rådet bod på. 


Lettere at købe dansk musik uden for landets grænser

Især det udenlandske publikum har taget Dacapo Records Music Store til sig, og mange mailer til os og udtrykker stor begejstring over, at man nu kan købe musik i høj lydkvalitet af de store danske komponister - uden at skulle bekymre sig om porto og forsendelse over landegrænser. På den måde er Dacapo Records' Music Store altså ved at blive en vigtig international markedsføring af den danske musik.

Dacapo sælger nu langt mere musik til for eksempel lande som USA, England og Tyskland, og der har sågar været kunder i butikken fra så eksotiske lande som Indien, Sydafrika og Japan. Især har vi mærket en øget interesse for de meget smalle genrer såsom elektronisk kompositionsmusik (ført an af Else Marie Pade) og eksperimenterende værker som for eksempel Per Nørgårds operaer "Siddharta" og "Gilgamesh".

A CC Music Store Solution