English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Relaterede links

02/12/2011

Mogens Dahl anbefaler CD-gaver

Dirigent Mogens Dahl er både kendt for sit kunstneriske virke, og for at have realiseret drømmen om at have et koncerthus i eget navn. I dag driver Mogens Dahl sin koncertsal som Nordens eneste private koncerthus for klassisk musik. Sideløbende hermed dirigerer han også sit eget professionelle kammerkor, Mogens Dahls Kammerkor.

Vi bad Mogens om at anbefale de tre Dacapo-CD'er, han helst ville give i julegave.

 

Carl Nielsen: The Masterworks Vol. 1

"Her er en herlig indspilning med RSO og to af de betydeligste danske dirigenter igennem de sidste par artier på podiet. Nielsens musik tager til stadighed fat i mig, den er levende og indtagende og djærv og dansende, og der musiceres pragtfuldt i den typiske Nielsenske blanding af dramatisk skønhed og humor - her er simpelthen det hele. Man frydes over denne enestående danske kompetence af komponist, musikere og dirigent! Dette er en kulturarv - med det hele: De 6 symfonier og en fornem tilføjelse af et skønt udvalg af øvrige Nielsen orkesterværker, herligt kraftfuldt spillet af RSO.  Så uanset om man er til den bløde og blide eller til det djærvt folkelige, så får man her en yderst relevant julegaveidé til snart sagt hvem som helst."

Læs mere
 

Per Nørgård: Singe die Gärten

"Denne indspilning med centrale værker af Per Nørgård har siden udgivelsen i 1999 været en af mine favorit CD´er - her med et stjerneensemble og en fantastisk dirigent. Indtrykkene er mange, teksterne og musikkens sammenhængskraft enorm: lyt f.eks til teksten i Drømmesange - om det lille barn der i drømme ser sig selv som voksen skildret i et melodisk og harmonisk univers, der balancerer mellem idyl og mareridt. Eller lyt på hvordan Maja danser i Ole Sarvigs stærke digt - dette er komponeret så sart og fint, snart dansende og snart sorgfuldt. Musik der ligger i umiskendelig forlængelse af den danske folkelige sang."


Læs mere

 

C.E.F. Weyse: Jule- og påskekantate

"Er der nogen dansk komponist man forbinder med B.S. Ingemanns digte, er det Weyse: Morgen - og aftensangene har simpelthen sat sig som noget af det ypperste i den danske musiktradition - en utrolig blanding af det klassiske og det romantiske i den danske guldalder. Og da vi nu er i julemåneden er dette en lille perle at lytte til : en CD med bl.a. Weyses julekantate no. 3 med tekst netop af B.S. Ingemann, skrevet for kor, solister og orkester. Der er fine sangpræstationer at glædes over - lyt således til 2.satsens skønne terzet eller til den næsten Händelske fuga i slutsatsen - her er virkelig tale om frydefuld julemusik."


Læs mere

A CC Music Store Solution