English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Nyheder

10/04/2014

Koncert og release: Brendstrup spiller Nordentoft


Dacapo Records og Edition Wilhelm Hansen inviterer til koncert og release for portræt-CD'en "Light Imprisoned" med musik af Anders Nordentoft indspillet af cellist Henrik Brendstrup og Århus Sinfonietta


Lørdag 26. april kl. 15 på Lille Sal, Musikhuset - Århus

Søndag 27. april kl. 15 i Christians Kirke, København K

Begge koncerter byder på et rent Nordentoft-program med cellokoncerten "Light Imprisoned" som hovedværk. Der er gratis entré ved begge koncerter og et release-glas til alle i Århus.

Læs mere om CD'en herIndespærret lys - et portræt af Anders Nordentoft


Med CD'en "Light Imprisoned" har cellist og professor Henrik Brendstrup samlet en række værker af sin ven siden studietiden, komponisten Anders Nordentoft (f. 1957). Med den udtryksfulde cellokoncert "Light Imprisoned" og soloværket "Katedral" i centrum - begge skrevet specielt til Brendstrup - får vi med CD'en en samling stærke værker af den århusianske komponist, som ellers har været stille i en årrække.

Henrik Brendstrup fortæller om sit samarbejde med Nordentoft: 
"Det er en stor glæde for mig at kunne præsentere denne CD-udgivelse, som har været længe undervejs og er frugten af flere årtiers nært kunstnerisk samarbejde mellem mig og Anders. Jeg mødte Anders på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 80'erne, hvor han studerede violin, og blev tidligt fascineret at intensiteten i hans musikerskab. Da han begyndte at komponere, bad jeg ham skrive solo-cello-stykket "Katedral" til min debutkoncert i 1986."

Brendstrup fortæller videre: "Der har altid været en form for rastløs energi og intensitet omkring Anders og hans musik. Han skriver utrolig velklingende og smukt, men altid med en slags indestængt uro bagved. Voldsomme kontraster og udbrud som modsætninger til det smukke, som det ligger i titlerne "Light Imprisoned" og "Adskillelsens Dans".  I perioden hvor cellokoncerten "Light Imprisoned" blev skrevet var Anders meget optaget af Sylvia Plath og hendes forfatterskab. Hendes digte beskriver netop depressionen og følelsen af at være indespærret. Og det har vi i øvrigt også prøvet at få afspejlet i CD'ens coverdesign."

"Light Imprisoned" udgives af Dacapo Records i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium. Releasekoncerterne afholdes i samarbejde mellem DJM, Århus Sinfonietta og Edition Wilhelm Hansen.

A CC Music Store Solution