English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

31/01/2012

CD-release og minikoncert: Tavole per Orfeo"Når blodet over græsset løber / som en lillebitte flod / gennem græsset løber blodet / når vinden er hvid"
(Poul Borum - fra "Tavole per Orfeo")


Dacapo Records og musikforlaget Edition Wilhelm Hansen inviterer til CD-release på udgivelsen Tavole per Orfeo


Fredag 24. februar kl. 15.30

Literaturhaus
Møllegade 7, København N

Oplev uddrag af bl.a. værkerne Tavole per Orfeo og Stilleliv med sopran Else Torp, guitarist Per Pålsson og percussionist Mathias Friis-Hansen. Mød også komponisten Ib Nørholm, som bl.a. vil fortælle om sit nære samarbejde med nogle af sin generations betydeligste digtere.

 

Om udgivelsen

Else Torp og Per Pålsson præsenterer os med denne nye CD for intenst musikalsk drama for to, og samtidig for et ganske særligt greb om den danske sangtradition i komponisten Ib Nørholms hænder. Her er stilleliv, drama, overraskelse, humor og alvor - med en boblende undertone af anarki. Hovedværket Tavole per Orfeo (1969) er opstået i nært samarbejde mellem Nørholm og digterkollegaen Poul Borum, ligesom samlingerne Stilleliv og Blomster fra den danske poesis flora - med tekster af bl.a. Frank Jæger - er et fascinerende vidnesbyrd om et inspireret møde mellem ord og musik - og mellem stærke kunstneriske personligheder.


Om Else Torp

Det er med stor glæde, at Dacapo Records med denne udgivelse præsenterer sopranen Else Torp på egen hånd uden for de fornemme vokalensemble-sammenhænge, vi ellers kender hende fra. Igennem en årrække har musikkritikere fra hele verden fremhævet Elses vokale præstationer på Dacapos og selskabet Harmonia Mundis udgivelser med ensemblerne Ars Nova Copenhagen og Theatre of Voices, hvor hun dels er en knusende sikker førstesopran og dels meget ofte solist - vel at mærke ofte uden at have sit navn på CD-coveret. Men nu springer Else Torp ud som bærende solist i CD-sammenhæng, i et repertoire af en af sine yndlingskomponister, den nu 81-årige Ib Nørholm.


Dacapo Records og Edition Wilhelm Hansen glæder sig til at præsentere Tavole per Orfeo og byder selvfølgelig publikum på en release-omgang i LiteraturHaus-baren!

A CC Music Store Solution