English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Nyheder

28/10/2011

Nyt liv i gammel flamme

Både Carl Nielsen og Edvard Grieg var store beundrere af C.F.E. Horneman. I dag er hans navn ikke kendt af ret mange, men nu vækkes Horneman til live med udgivelsen af en CD og to nye bøger

 

For vores nationalkomponist Carl Nielsen var forgængeren C.F.E. Horneman et forbillede, som ikke var til at komme udenom. "Han var Flammen, den klare Flamme og spillende Ild i dansk Musik," sagde Nielsen. Selv måtte Horneman kæmpe med et iltert temperament og en række uheldige omstændigheder som gjorde, at hans samlede produktion blev ganske lille.

Nu blusser Hornemans flamme op igen, når Dacapo Records udgiver en ny SACD med komponistens orkestermusik indspillet af DR SymfoniOrkestret og den svenske dirigent Johannes Gustavsson. Det er storslået romantisk musik med inspiration fra historiske og mytologiske dramaer, de fleste skrevet til teateropførelser på Det Kongelige Teater.

Lyt, læs og køb onlineEt stormombrust venskab

Samtidig med, at Dacapo  udgiver sin nye CD udsender forlaget Museum Tusculanum to nye bøger om den danske komponist, skrevet af musikforskeren Inger Sørensen.

I bogen Horneman - En kunstnerslægt fortæller hun om komponistens ophav og skæbne, mens brevsamlingen Et venskab giver et indblik i Hornemans venskab med den norske kollega Edvard Grieg, hvor bølgerne ofte gik højt. Kriserne i venskabet udsprang næsten altid af jalousi og mindreværdsfølelse fra Hornemans side - på trods af, at Grieg beundrede og inspireredes af ham livet igennem.

I de 90 breve, som Grieg og Horneman skrev til hinanden igennem 35 år, får vi et fantastisk indblik i de to komponisters private forhold og musikalske arbejder, samtidig med at brevene giver et indblik i tidens musik- og kulturliv.

 

Læs om brevsamlingen Et venskab (Museum Tusculanums hjemmeside)

Læs om bogen Horneman - En kunstnerslægt (Museum Tusculanums hjemmeside)

 

A CC Music Store Solution