English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

09/09/2010

Livlægen til tops i England og USA

DVD-udgivelse af Bo Holtens opera får topkarakter i verdens førende operatidsskrifter

Sidste år høstede Operaens premiereopsætning af Bo Holtens helaftensopera Livlægens Besøg fornemme roser fra både hjemlige og tilrejsende anmeldere.

Med Dacapo Records' DVD-udgivelse af Holtens opera har Livlægens Besøg også nået operaelskere og anmeldere verden over, som ikke kunne opleve værket 'live'. Og nu har to førende operatidsskrifter netop uddelt topkarakter til den danske opera-DVD.


Engelsk udmærkelse

I septemberudgaven af det engelske magasin Opera er Livlægens Besøg udvalgt som Månedens DVD. Anmelderen fremhæver bl.a. komponistens evne til at gøre det komplekse historiske plot klart og overskueligt, og sangernes præstationer kaldes "blændende, uden undtagelse". Også kvaliteten af DVD'ens billede og lyd, såvel som det omfattende bonusmateriale, får flotte ord med på vejen.

Læs anmeldelsen

 

Amerikansk opfordring

Samtidig har det amerikanske operamagasin Opera Now publiceret en anmeldelse af Livlægens Besøg, der ligeledes roser den danske opera-DVD til skyerne. Her konstaterer anmelderen, at operaen fortjener et større publikum, og at operaen ville gøre sig godt på verdens store operascener. Da Opera Now udgives af The Metropolitan Foundation, som driver New Yorks legendariske The Met, er sidstnævnte opfordring særligt bemærkelsesværdig.

Læs anmeldelsen

 

DVD-fremvisning i Cinemateket

Herhjemme er Livlægens Besøg aktuel i denne måned, når operaen fremvises i Cinemateket søndag 19. september som del af årets Golden Days festival. Samme aften vises operaen også på DR K kl. 20.

Livlægens Besøg er udgivet på det nationale pladeselskab Dacapo Records, og er produceret i samarbejde med Cubus Film og DR.

Læs mere om Livlægens Besøg på DVD

 


A CC Music Store Solution