English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

17/08/2010

ARS NOVA og Paul Hillier nomineret til en Gramophone Award

 

Verdens førende tidsskrift for klassisk musik, engelske Gramophone, har netop offentliggjort, at en CD med det danske vokalensemble ARS NOVA Copenhagen og dirigent Paul Hillier er blevet nomineret til den prestigefulde Gramophone Award 2010.

Kor og dirigent er nomineret i kategorien "Baroque Vocal" for den anden udgivelse i en serie med den tidlige barokmester Heinrich Schütz' narrative værker. Den meget anmelderroste CD, som har modtaget nomineringen, indeholder Schütz' Juleoratorium og Opstandelses-beretning. CD'en er udgivet på det danske nationale pladeselskab Dacapo.

Den nominerede CD har allerede nydt stor opmærksomhed hos klassiske musikanmeldere verden over. Foruden dirigentens fortolkning og korets præstation har de begejstrede kritikere hæftet sig ved de brillante solistpræstationer, som bl.a. leveres af tenoren Adam Riis i rollen som evangelist, bassen Jakob Bloch-Jespersen som Jesus og Else Torp som engel.

Gramophone Awards overrækkes ved en ceremoni 1. oktober 2010. Fjerde og sidste udgivelse i ARS NOVA Copenhagen og Paul Hilliers Schütz-serie udkommer i februar 2011. 

Læs mere om udgivelsen

 

 

Dirigent Paul Hillier udtaler:

"Musikalsk har dette projekt været en stor oplevelse - og jeg er glad for at kunne sige, at resultatet har fået en meget varm modtagelse. Schütz' navn er relativt velkendt, og alligevel kan hans musik være svær at "sælge". Måske skyldes det, at musikken umiddelbart kan give indtryk af at være en anelse indadvendt. I hvert fald mener jeg, at han er en overset mester, og jeg har afsluttet hver af disse indspilninger for Dacapo med fornyet beundring for hans musik. Det glæder mig inderligt, at vores CD nu er nomineret til en Gramophone Award."

 
  

Fremragende anmeldelser

Det er strømmet ind med fornemme anmeldelser til ARS NOVA og Paul Hilliers Schütz-serie, særligt den udgivelse, som nu er blevet nomineret til en Gramophone Award. I sin anmeldelse af Hillier og ARS NOVAs CD skrev Gramophone's kritiker tidligere på året bl.a..

"Ars Nova Copenhagen reaffirms its status as an outstanding vocal ensemble with luminous and pure choral singing."

Og i bladet BBC Music Magazine, som ligeledes har uddelt topkarakter til den nominerede CD, hedder det bl.a.:

"The performance is first-rate throughout. Natural, tractable voices create characterful images".

Det franske musikmagasin Diapason er med topkarakteren 5 med i rækken af tidsskrifter, som fremhæver den danske CD-udgivelse; her bl.a. med ordene "Superbement dramatique!".

 

Læs flere anmeldelser

A CC Music Store Solution