English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

12/12/2014

DR UnderholdningsOrkestret modtager international CD-pris

 

DR UnderholdningsOrkestret, som nedlægges pr. 1. januar, er netop blevet tildelt den prestigefulde International Classical Music Award i kategorien ”Best Collection” for sin indspilning af W.A. Mozarts samlede symfonier under dirigenten Adam Fischer.

Normalt offentliggøres nomineringerne til prisen i januar, men på grund af orkestrets særlige situation har man i år valgt at gøre en undtagelse og melde en enkelt kategori ud tidligere.

Juryens præsident Remy Franck, udtaler: “Disse indspilninger viser både Adam Fischers evne til livgivende fortolkning og orkestrets fremragende spillestandard. CD-boksen er en fantastisk, fornøjelig og uimodståelig præstation. På dette afgørende øjeblik i orkestrets historie giver ICMA højeste prioritet til offentliggørelsen af netop denne pris nogle uger før den planlagte offentliggørelse i januar.”

Dirigent Adam Fischer udtaler:  "Denne pris er en vidunderlig anerkendelse af DR UnderholdningsOrkestrets enestående kunstneriske niveau. Prisen er aldrig tidligere blevet givet til et skandinavisk orkester. Jeg er meget stolt af "mine" musikere, og det bør alle danskere også være. Samtidig er prisen endnu en grund til, at jeg ikke vil stoppe kampen for genetablering af DRUO."

Direktør Henrik Rørdam fra Dacapo, som distribuerer udgivelsen, udtaler: "DR UnderholdningsOrkestrets udgivelse af Mozarts samlede symfonier er kulminationen på syv års indspilningsarbejde for orkestret, og vi er meget glade for, at udgivelsen modtager denne fornemme anerkendelse. Der er ingen tvivl om, at CD-boksen også mange år frem vil stå som et vigtigt nyt bud på fortolkning af Mozarts musik. Samtidig er det selvfølgelig en milepæl i orkestrets historie."

 


Læs mere om udgivelsen og lyt til uddrag 


Pressen skrev

“En førsteklasses indspilning.”  BBC Music Magazine (UK)

”DR UnderholdningsOrkestrets spil er friskt som en brise" Classic FM 

”Man kan se komponisten for sig med et anerkendende smil.” Gramophone (UK) 

A CC Music Store Solution