English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Nyheder

01/03/2013

DR Symfoniorkestret præsenterer ny Eichberg-CD

Torsdagskoncerten i DRs Koncerthus 7. marts byder på CD-lancering og uropførelse af DR SymfoniOrkestrets huskomponist Søren Nils Eichberg


Den dansk-tyske komponist Søren Nils Eichberg er den første huskomponist i DR SymfoniOrkestrets historie, og nu høstes frugten af det kunstneriske samarbejde, som foreløbig har strakt sig over tre år. Orkestret har nemlig CD-indspillet Eichbergs symfoni nr. 1, dommedagsvisionen Stürtzten wir uns ins Feuer, sammen med symfoni nr. 2, Before Heaven, before Earth, som DRSO uropførte i 2010.

Den nye CD præsenteres ved DR SymfoniOrkestrets torsdagskoncert

Torsdag 7. marts kl. 19.30 i DRs Koncerthus

Ved koncerten uropføres Søren Nils Eichbergs nye værk Koncert for Orkester. Komponisten medvirker i koncertintroduktionen Mød Musikken i Koncertsalen kl. 18.30, og vil desuden signere CD'er i koncertpausen.

Første orkester-CD
Det er første gang, at Eichberg får udgivet en hel CD med sine egne orkesterværker, og udgivelsen præsenteres netop som den unge komponist for alvor har fået vind i sejlene. Med nye værkbestillinger fra Royal Opera House Covent Garden, violinisten Hilary Hahn, Brodsky-kvartetten og en række andre prominente internationale kunstnere er der ingen tvivl om, at Eichberg går en spændende fremtid i møde som komponist - og med den nye CD-udgivelse, som senere på foråret også udkommer internationalt, vil hans musik nå ud til endnu flere!


 A CC Music Store Solution