English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Nyheder

18/05/2011

Den Dansk Horntrio præsenterer ny CD på engelsk festival

I næste uge besøger Den Danske Horntrio (Christina Åstrand, Per Salo og Jakob Keiding) den anerkendte Sounds New Festival i Canterbury, UK. Her vil trioen bl.a. opføre et nyt værk af Pelle Gudmundsen-Holmgreen, som samtidig udkommer internationalt på CD'en Distant Still i Dacapo Records' Open Space-serie

I anledning af koncerten afholdes en reception til markering af den nye udgivelse

Tirsdag 24. maj 2011 kl. 13 (koncert) /
kl. 14 (reception)

St. Gregory's Centre for Music
North Holmes Road, Canterbury CT1 1QU

I anledning af koncerten og CD-releasen er Den Danske Horntrio inviteret til at medvirke live i det populære eftermiddagsprogram In Tune på BBC Radio 3 mandag den 23. maj.

Læs om Sounds New festivalen på www.soundsnew.org.uk


NY CD

  

Distant Still - Trioer for violin, horn og klaver

På deres nye Open Space-udgivelse Distant Still viser Den Danske Horntrio tre af vor tids førende danske komponisters arbejde med horntrio-fænomenet: Poul Ruders, Pelle Gudmundsen-Holmgreen og Søren Nils Eichberg. Alle tre forholder sig til arven fra mestrene Brahms og Ligeti, og alle er de tydeligt inspirerede af det transparente klanglandskab, som dannes af de tre fundamentalt forskellige instrumenter - et strøget, et blæst og et anslået. Der er dog ikke umiddelbart nogen helt lige linje mellem de tre komponister. De er hver for sig særegne kunstnere, der ynder at tale med en klar og sikker røst - på deres helt eget modersmål.

Læs mere


OM KUNSTNERNE

  

Den Danske Horntrio

Den Danske Horntrio har spillet et utal af koncerter, siden de tre musikere Christina Åstrand (violin), Per Salo (klaver) og Jakob Keiding (horn) fandt sammen 1997. Det er en usædvanlig kombination af instrumenter - violin, valdhorn og klaver - som klinger helt fantastisk og forener toner fra tre vidt forskellige klangverdener på fornemste vis. Den Danske Horntrio bliver oftest bedt om at spille de to berømte horntrioer af Ligeti og Brahms, men ét af målene for ensemblet er at åbne flere menneskers ører for dette specielle klangunivers, og det har afstedkommet flere bestillinger i årenes løb, hvoraf tre af de mest markante værker nu udkommer for første gang på CD.

Læs mere

 


A CC Music Store Solution