English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

06/02/2014

Koncert og release: Dust encapsulated


I anledning af CD-udgivelsen ”Dust encapsulated” med værker af Rune Glerup holder vi koncert og release med Athelas Sinfonietta:

 
Brand New Tuesdays feat. Rune Glerup
Tirsdag 18. februar kl. 21

Koncertkirken, Blågårds Plads
Entré kr. 50 
 
Medvirkende: Athelas Sinfonietta, Pierre-André Valade (dirigent), Neel Bramsnæs Teilmann (klaver), Mathias Friis-Hansen (slagtøj).

Vi byder selvfølgelig på et release-glas til publikum - vel mødt!

Se koncerten på Facebook

Køb CD eller download


Om koncerten

Athelas Sinfonietta og ensemblets franske chefdirigent Pierre-André Valade præsenterer ved den tredje koncert i serien Brand New Tuesdays en portræt-CD med fem nye værker af komponisten Rune Glerup.

Rune Glerup fremhæves som en af sin generations mest personlige og originale komponister, og udmærker sig ved at arbejde rumligt med sin musik. Hos Rune Glerup møder lytteren ikke en fortællende musikstrøm, men selvstændige, tredimensionelle skulpturer af lyd, som kan betragtes fra mange forskellige vinkler - og samtidig har en stærk energi mellem sig.

Til Athelas Sinfoniettas releasekoncert i Koncertkirken kan man opleve værker fra den nye CD. Foruden sinfonietta-værket ”Divertimento” vil CD’ens titelværk ”Dust encapsulated” blive opført af slagtøjssolist Mathias Friis-Hansen og klaverværket ”Sonata in Seven Movements” spilles af pianist Neel Bramsnæs Teilmann.

I en række videoindslag mellem værkerne vil komponist og dirigent fortælle om musikken og tankerne bag, og efter koncerten kan publikum møde aftenens kunstnere i Koncertkirkens bar over en øl eller et glas vin – og naturligvis købe den nye CD.

 


CD trailer 

Om Rune Glerup

Rune Glerup (f. 1981) har studeret i Berlin, Paris og København, og hans musik er blevet opført af en række af Europas førende ensembler for ny musik, bl.a. franske Ensemble Intercontemporain og London Sinfonietta, som igen i næste måned opfører et hans nyeste værker. Herhjemme har Rune Glerup et nært forhold til Athelas Sinfonietta, som han har været kunstnerisk konsulent for siden 2012. Det er derfor med særlig glæde, at ensemble og komponist sammen kan præsentere den første portræt-CD med Runes musik.

A CC Music Store Solution