English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

28/04/2011

CD-release: Sjællands Strygekvartet featuring Benjamin Koppel

CD-RELEASE

 

CD-release: Sjællands Strygekvartet featuring Benjamin Koppel

I anledning af udgivelsen af Anders Koppels strygekvartetter og mezzosaxofon-kvintet med Sjællands Strygekvartet og Benjamin Koppel inviterer vi til CD-release

Tirsdag 10. maj kl. 16
Restaurant SULT, Filmhuset
Vognmagergade 8B


Oplev kvartetten og Benjamin spille live, nyd et glas vin og mød komponisten og de medvirkende, som alle vil være til stede ved arrangementet.

 

   OM CD'en

 

Et samspil mellem generationer og musikalske modsætninger

Anders Koppels strygekvartetter er musik, som viser komponistens enestående fornemmelse for både den klassiske og den rytmiske musik, der tilsammen udgør hans baggrund og musikalske livshistorie. På Sjællands Strygekvartets nye CD hører vi ikke bare to musikalske verdener der mødes, men også frugten af det nære, kreative samarbejde mellem komponist og kvartet. Og når Anders' søn, jazz-ikonet Benjamin Koppel, slutter sig til kvartetten, er der endnu en grund til at spidse ører, for denne CD er verdens første indspilning med den nye mezzo-saxofon bygget specielt til Benjamin.

 

Læs mere om cd'en   
OM KUNSTNERNE

 

Om Sjællands Strygekvartet og Anders Koppel

Sjællands Strygekvartet er dannet af de fire stryger-koncertmestre i Sjællands Symfoniorkester, og kvartetten har haft et nært samarbejde med Anders Koppel fra begyndelsen. Koppel har komponeret sin anden strygekvartet specielt til ensemblet, som også har indspillet noget af hans filmmusik. På sine mange koncerter i ind- og udland har Sjællands Strygekvartet ofte spillet Anders Koppels to kvartetter, og Strygekvartet nr. 2 har senest været med kvartetten på tourné i Syrien sidste år samt i Kina tidligere dette forår.

Om Anders og Benjamin Koppel

Saxofonisten Benjamin Koppel er selvlært musiker og komponist ligesom sin far, Anders Koppel. Deres kreative samarbejde fik sin formelle begyndelse da Benjamin opførte nogle af sin fars sange som 11-årig drengesopran. Siden har Benjamin udviklet sig til en succesfuld jazzsaxofonist, og har blandt andet spillet sammen med sin far i trioen Koppel-Andersen-Koppel siden 1996. Deres samarbejde har også ført til Anders Koppels to saxofonkoncerter skrevet specielt til Benjamins talenter, begge udgivet til international anmelderros på Dacapo Records. 

Om mezzosaxofon-kvintetten

Udviklingen af verdens første mezzosaxofon er en idé, som er opstået hos Anders og Benjamin Koppel i samarbejde med Peter Jessen fra blæserforretningen I.K. Gottfried i København. Det nyudviklede instrument har både sopransaxofonens slankhed og altsaxofonens dybde samt en fløjlsagtig klang, der er som skabt til at blande med den klassiske strygekvartets instrumenter. I sin kvintet lader Anders Koppel mezzosaxofonen bevæge sig frit imellem strygerne, og med sin gyldent varme klang kan instrumentet både smelte sammen med strygernes homogene klangkrop og træde frem som funklende solist. Der er dog solistiske udfordringer til alle fem musikere i Koppels kvintet, hvor rytmiske finurligheder og smukt klingende melodistumper hvirvles sammen i et sprudlende vekselspil, som både er præget af humor, sorgløs lethed og momentant drømmende afsnit.  

Se billeder fra udviklingen af mezzosopransaxofonen her
Se to filmklip på YouTube hvor Benjamin tester henholdsvis den første og den endelige udgave af instrumentet her

 


PRESSEN SKREV

 

 "This program demonstrates how, when a composer fully understands and exploits its potential, the saxophone can offer much more to classical music than just playing pretty tunes."

(10/10 Classics Today om Benjamin Koppels indspilning af Anders Koppels saxofonkoncerter) 

A CC Music Store Solution