English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

04/03/2010

CD-anbefalinger fra Tivolis nye musikchef

 

I denne uge tiltrådte Henrik Engelbrecht som Tivolis nye musikchef. Henrik er oprindeligt uddannet fløjtenist, og var i en årrække programmedarbejder og operaredaktør på DRs P2musik, inden han blev operadramaturg på Det Kongelige Teater. Henrik er en af landets mest efterspurgte formidlere af klassisk musik med adskillige bøger og et utal af foredrag på samvittigheden. Og så er han en rigtig "plademand" med hang til klassiske cd'er.

 

 

  J.G.W. Palschau & J.A.P. Schulz: Concertos and solo works for harpsichord
CD 8.226049

"Lars Ulrik Mortensen er en dansk musiker i verdensklasse. Denne cd lå i flere måneder fast i min cd-afspiller, og det er fortsat én af dem, jeg tit tager frem igen. Gennemsigtig, krystalklar, spændstig og helt igennem indlysende musiceren."

 

 

 

Poul Ruders: Solar Trilogy
CD 8.224054

"Ordet 'overvældende' rækker ikke her! Poul Ruders bruger hele symforniorkestrets mange farver og udtryk med samme virtuositet som Richard Strauss eller Gustav Mahler. Resultatet er en fysisk oplevelse - musikken her rammer lige i solar plexus."  

 

 

 

H.C. Lumbye: Orkesterværker Vol. 1
CD 8.226049

"H.C. Lumbyes musik fik for alvor det blå stempel, da selveste Wienerfilharmonikerne spillede Champagnegaloppen ved årets nytårskoncert. Underholdningsmusik på højeste plan - selvfølgelig spillet af Tivolis eget symfoniorkester! "

A CC Music Store Solution