English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Nyheder

20/11/2014

Carambolage på Glyptoteket

Komponisten Axel Borup-Jørgensen fejres med CD-udgivelsen "Carambolage" og fødselsdagskoncert på Glyptoteket lørdag 22. novemberDen 22. november ville komponisten Axel Borup-Jørgensen være fyldt 90 år, og det fejres ved en fødselsdagskoncert i Festsalen på Ny Carlsberg Glyptotek i København den 22. november kl. 16. Efter koncerten afholdes en reception i Glyptotekets Vinterhave.

Ved koncerten medvirker Århus Sinfonietta og sopranen Signe Asmussen under ledelse af pianisten Erik Kaltoft, og på programmet står fire af Axel Borup-Jørgensen betydeligste kammermusikværker Carambolage, Thalatta, Mirrors og Sirenernes kyst.

Koncerten er samtidig release af CD'en "Carambolage", som byder på kammermusik og korværker af komponisten.


En stilfærdig poet

Axel Borup-Jørgensen levede et stilfærdigt liv som komponist, klaverlærer og flittig koncertgænger. Han fortsatte med at udvikle sin personlige stil frem til sin død 15. oktober 2012, gerne i tæt samarbejde med instrumentalister der kunne hjælpe ham med at realisere hans ideer om nye spillemåder og nye klangmuligheder for instrumenterne. Med den konsekvens og vedholdenhed der i mere end 60 år karakteriserede hans musik, arbejdede han sig frem mod en stadig øget klarhed, koncentration og nuancering af udtrykket.

Komponisten Pelle Gudmundsen-Holmgreen beskriver i et interview sin ældre kollega: ”Borup har fundet en egen, poetisk skønhed. Han er en slags komponisternes poet. Han har et svensk islæt i sin musik, man kan næsten høre de svenske skove og det store rum og den ejendommelige melankoli, der ofte hviler over svensk kunst”.
 Koncerten arrangeres i et samarbejde mellem Ny Carlsberg Glyptotek, Edition Borup-Jørgensen og Dacapo Records.
Læs mere om Axel Borup-Jørgensen på www.borup-jorgensen.dk

 

 

A CC Music Store Solution