English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

Relaterede links

15/11/2011

Bo Holten anbefaler


Dirigent og komponist Bo Holten har gennem tiden haft en finger med i spillet på hele 15 Dacapo-udgivelser, og flere er på vej. Samtidig er han en nysgerrig musiklytter, som følger med i, hvad der udkommer på det klassiske marked både internationalt og herhjemme. For tiden har Bo Holten travlt med at lede Det Kongelige Kapel, Operakoret og et stort solisthold gennem sin egen opera Livlægens Besøg, som denne sæson genopsættes i Operaen. Alligevel har han fundet tid til at anbefale tre af de Dacapo-CD'er, som han er gladest for.


Romantiske violinkoncerter


"Den Dacapo-CD jeg oftest har lyttet til er Romantiske Violinkoncerter, som rummer Lange-Müllers fede violinkoncert, smukt og passioneret spillet af Christina Åstrand og et finsk orkester. Koncerten er melodisk ganske vidunderlig, og gentagne lytninger har ladet mig opdage nye og interessante forbindelseslinier mellem alle temaerne. Men først og fremmest smægtende smuk og smagfuld senromantisk musik.!"


Læs mere

 

 

 

   

Pelle Gudmundsen-Holmgreen: Plateaux


"En anden CD, som jeg kun har haft i kort tid, men som jeg har "nydt" adskillige gange er indspilningen af Pelle Gudmundsen-Holmgreens klaverkoncert Plateaux. Jeg var lykkelig over at høre uropførelsen, et værk fuld af tæsk og overraskelser, men som værket skred frem, flere og flere lyriske indfald af stor virkning. Et usædvanligt langt Pelle-værk, næsten 40 minutter, men med mange års forskellige tendenser og tilbøjeligheder samlet meningsfuldt under én hat i de 9 satser, afsluttende med et Mozart-citat af frapperende frækhed og knipsk knaphed."

Læs mereRued Langgaard: Sfærernes Musik

Det er skønt, at vi nu har fået en strålende indspilning af Rued Langgårds i alle måder forbløffende Sfærernes Musik. Værket er jo omgivet af en del legender, især den om Ligeti der overfor Per Nørgård erklærede at han ikke anede at han i lang tid havde været Langgård-epigon. I mange år var vi henvist til den udmærkede men beskårne indspilning på LP. Nu har vi denne indspilning, som er en liveoptagelse fra DR SymfoniOrkestret og Dausgårds glimrende fremførelser sidste år. Det var himmelrivende at være til stede ved disse opførelser og optagelsen har fanget magien. Et af de største og mest originale danske værker overhovedet har nu endelig fået en komplet og adækvat indspilning. Hurra!


Læs mereA CC Music Store Solution