English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

17/01/2014

Ny CD med Den Danske Strygekvartet på vej

Dacapo Records udgiver Den Danske Strygekvartets længe ventede folkemusik-CD til april

Det går godt for Den Danske Strygekvartet. Samtidig med, at kvartetten i disse år er Ensemble-In-Residence for Lincoln Centre Chamber Music Society i New York, er den del af BBC New Generation Programme i England. Nu går kvartetten nye veje med udgivelsen af en CD, der ligger langt fra det koncertrepertoire, som de klassiske koncertserier lægger op til.  


Virale hits

I de seneste år har Den Danske Strygekvartet i stigende grad indviet deres publikum i deres særlige interesse for den traditionelle, skandinaviske folkemusik. I begyndelsen som ekstranumre efter klassiske koncerter - men efterhånden også ved hele koncerter med ren folkemusik. Kvartettens videooptagelse af et brudestykke fra Sønderho er nået vidt omkring på YouTube med mere end 40.000 afspilninger.

Se videoen her

Begyndte som crowd funding

For at få sparket processen i gang omkring indspilning af de populære folkemelodier, appellerede Den Danske Strygekvartet sidste år til sine fans med såkaldt crowd funding, og har på den måde fået dækket omkostninger til produktionen, som er optaget af Sebastian Eskildsen fra Det Kongelige Teater. Samtidig har kvartetten valgt at den nye CD skal udkomme på Dacapo Records, der også udgav kvartettens debutalbum med musik af Carl Nielsen.

Vigtige territorier

Rune Tonsgaard Sørensen, violinist i Den Danske Strygekvartet og nylig modtager af Kronprinsparrets Stjernedryspris, forklarer om valget af pladeselskab: ”Hovedårsagen til, at vi har valgt Dacapo er den danske forankring, som matcher CD'ens repertoire - samtidig med, at de territorier vi turnerer flittigst i de kommende år – USA og England – netop er blandt Dacapos kerneterritorier. Det spiller fint sammen med den omtale og opmærksomhed vi får i kraft af turnéprogrammerne."


Naturlig opfølgning

Henrik Rørdam, direktør for Dacapo Records, siger: ”Vi har længe håbet på, at denne her aftale med Den Danske Strygekvartet ville komme i hus. De to Nielsen-indspilninger vi har med kvartetten er nogle af vores stærkeste udgivelser, som allerede er genudkommet i flere omgange. Selvom den nye CD bliver den første rene folkemusik-udgivelse vi får i kataloget, er det jo en smuk opfølgning i forhold til Nielsen, der jo selv havde stærke rødder i folkemusikken."


A CC Music Store Solution