English English    Amerikanske dollars (skift)
Dacapo Forsiden
Dacapo - Danmarks Nationale Musikantologi

27/10/2016

DR SymfoniOrkestret hylder Frühbeck de Burgos på DVD og blu-ray

Nyt, eksklusivt bokssæt samler DR SymfoniOrkestrets største øjeblikke med tidligere chefdirigent Rafael Frühbeck de Burgos.

Da DR SymfoniOrkestret i 2014 mistede deres spanske chefdirigent, Rafael Frühbeck de Burgos, efter blot to års samarbejde, var det en stor sorg for orkestret. Nu hylder de dirigenten ved at udsende en samling af de største koncertøjeblikke med den afdøde maestro i et eksklusivt bokssæt på DVD og blu-ray.

Bokssættet udkommer på DR SymfoniOrkestrets eget pladeselskab, DRS, som distribueres af Dacapo, og indeholder alle Beethovens ni symfonier samt tre andre orkesterværker: BerliozSymphonie fantastique, Joaquín RodrigoConcierto de Aranjuez og Richard StraussEine Alpensinfonie – sidstnævnte optaget ved Frühbeck de Burgos' allersidste koncert.

Dramatisk fortolkning
Rafael Frühbeck de Burgos var kendt som en dramatisk Beethoven-fortolker, og gennem sin karriere dirigerede han de ni symfonier med nogle af verdens førende orkestre. I 2012 skrev New York Times i en koncertanmeldelse af Beethovens 5. symfoni med Frühbeck de Burgos og Dresdens Statskapel: ”Mr. Frühbeck de Burgos makes Beethoven’s titanic gestures unfold like an epic drama (…) A reading rich in drama and grandeur.”

Selv havde Rafael Frühbeck de Burgos et stærkt ønske om at indspille de ni symfonier med netop DR SymfoniOrkestret. Det lykkes nu med udgivelsen af hele ni timers liveoptagelser fra DR Koncerthuset, som efterfølgende er specialproduceret til udgivelse på DVD og blu-ray. DR SymfoniOrkestret har i samarbejde med Dacapo desuden valgt en særligt eksklusiv indpakning til bokssættene, som er specialdesignet og trykt i Italien.

En dirigents svanesang 
På koncertoptagelserne i den nye udgivelse på DVD og blu-ray er det tydeligt at se Frühbeck de Burgos’ svindende kræfter i de sidste leveår. Men først og fremmest er de ni Beethoven-symfonier, som blev optaget gennem sæsonen 2012/13, et vidnesbyrd om en dirigent, som kunstnerisk er på sin karrieres højdepunkt.

For de involverede i den nye udgivelse er det særligt Frühbeck de Burgos’ sidste koncert med DR SymfoniOrkestret, som står klart i erindringen.

Chef for DRs Kor og Orkestre Kim Bohr fortæller:

Inden koncerten med Strauss’ Alpesymfoni, som var hans personlige yndlingsværk, bad Frühbeck om at få fjernet sin faste dirigentstol. Ingen af os kunne forstå hvorfor. Det viste sig senere, at han netop inden koncerten havde fået besked om, at han kun havde et par uger tilbage at leve i – og derfor vidste, at koncerten ville blive hans sidste. Og selvfølgelig ville han dirigere sin sidste koncert stående! Med den viden er det ekstra gribende at se koncertoptagelsen, hvor Frühbeck de Burgos efter musikkens sidste takter, der netop skildrer en døende mands sidste åndedræt, ser rundt på sit orkester og derefter lukker øjnene.”

Bokssættet indeholder desuden en flot booklet på 100 sider med et fyldigt essay om Beethovens symfonier af komponist og forfatter Karl Aage Rasmussen.

Køb bokssættet på DVD her eller på blu-ray her.

Pris: 499,00 kr., inkl. levering.

A CC Music Store Solution